spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing’den kaza mağdurlarına milyon dolar

Seçtiklerimiz

İstanbul’dan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a giderken, inişe geçtikten sonra düşen Tekirdağ adlı uçakta yaşamını yitirenlerin aileleriyle yaralananların açtığı tazminat davasında, 17 davacı Boeing şirketiyle anlaştı. 
 
20 kişi için dava 

 Merkezi ABD’de bulunan ve uçak kazası hukuku üzerine uzman olan Ribbeck Law adlı hukuk şirketinden verilen bilgiye göre, iki yıl önce 25 Şubat 2009’da meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitirenlerin ve yaralananların aralarında bulunduğu 20 kişinin aileleri adına 23 Mart 2010’da dava açıldı. ABD’nin Illinois eyaletinde açılan davada şirketin temsil ettiği ailelerden birinin Amerikalı, üçünün İranlı, 16’sının ise Türk olduğu kaydedildi. Şirket adına bilgi veren avukat Monica Kelly, "17 müvekkilim Boeing şirketiyle anlaşma yoluna gitti. Anlaşma çerçevesinde milyonlarca dolarlık bir anlaşma sağlandı. Ancak anlaşmayı beklediğimiz üç ayrı müvekkilim daha var. Bunları da en kısa zamanda sonuçlandırmayı planlıyoruz" dedi. Dava, Ribbeck Law Hukuk firmasının Türkiye’deki müvekkillerini temsil eden avukatı Süreyya Yiğitbaşı ise ABD’deki mahkemenin halen sürdüğünü ve yargıcın son aşama olarak Boeing şirketine "Gidin mağdurlarla anlaşmaya varın" dediğini kaydederek anlaşmayı bekleyen 3 müvekkiliyle ilgili "Pazarlık süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

 
‘Aileleri üzebilir’ 

 Anlaşılan miktarla ilgili bilgi vermek istemediğini belirten Yiğitbaşı, "Takdir edersiniz ki bu durumlar ailelerin kendi içyapısını ilgilendiriyor. Bazı ailelerde farklı tepkilere neden olabiliyor. Bunların ortaya çıkması onları üzebiliyor. Bu nedenle kesinlikle bilgi vermeye sıcak bakmıyorum" ifadelerini kullandı. 

 
Kusurlu bulunmuştu

 THY’nin Boeing 737-800 tipi Tekirdağ uçağı 25 Şubat’ta Schiphol Havalimanı’na inerken düşmüş, kazada 3’ü mürettebattan dokuz kişi ölmüştü. Kazanın ardından Hollanda Havacılılık Emniyet Kurulu; Boeing-737-800 tipi uçağın radar altimetresindeki hatanın yanı sıra pilotlara ve uçuş görevlilerine yetersiz direktif veren hava trafik kontrol merkezinin de kusurlu olduğu belirtilmişti. Raporda Boeing’in yüzde 80 kusurlu olduğu bildirilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika