spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Barnstable havaalanı yönetiminin drone korkusu

Seçtiklerimiz

Cape Cod ve Adaların üzerindeki hava sahası bu yaz insansız hava araçları veya dronlarla dolu olabilir ve bu, havacılık uzmanlarını endişelendiriyor. Barnstable Belediye Havaalanı Müdürü Roland “Bud” Breault ve Müdür Yardımcısı Katie Servis, yüksek sezon yaklaşırken gözlerini gökyüzüne dikiyor.

Ancak New York, Boston ve ötesinden gelen tatilci akını için değil, havaalanına tehlikeli bir şekilde yakın çalışan dronlar için.Ziyaretçiler ve yerel halktan, “insansız uçak sistemleri” için Federal Havacılık İdaresi düzenlemelerine uymaları veya dronlarını evde bırakmaları isteniyor.

Servis, havaalanında yaptığı bir röportajda, “En büyük endişemiz, bir uçağın bir UAS tarafından vurulabilmesi veya bir UAS’den kaçınmak için hızlı bir şekilde manevra yapmak zorunda kalabilmesidir” dedi.

FAA, FAA tarafından yönetilen bir hava trafik kontrol kulesi veya havaalanı yöneticisinin onayı olmadan dronların bir havaalanının 5 mil yakınında uçmasını yasaklar. Ayrıca, insansız hava araçları için 2015’in sonlarında yürürlüğe giren katı hükümet kayıt kuralları vardır.

Küçük insansız hava araçlarının fiyatları düştüğü için, 2016’da rekor bir sayının havada uçması bekleniyor. Amerikan Havaalanı Yöneticileri Birliği yaklaşık 2 milyonun kullanımda olacağını tahmin ediyor, bu da kural ve düzenlemelerin dikkate alınmama ihtimalinin arttığı anlamına geliyor.

Chatham, Edgartown, Falmouth, Hyannis, Marstons Mills, Nantucket, Provincetown, West Tisbury’deki havalimanları ve Cape Cod Hava İstasyonu’ndaki hava sahaları şimdiden meşgul.

Geçen ay Barnstable kasabası, insansız hava araçlarının 14 halk plajından herhangi birine fırlatılmasını veya inişini yasakladı.

2014 yılında, Cape Cod Ulusal Deniz Kıyısı, Ulusal Park Servisi’nin izniyle idari ve araştırma amaçlı kullanım dışında, Cape’in en doğusundaki altı kasabayı kapsayan 44.000 dönümlük arazisinde drone kullanımını yasakladı.Breault, “Tüm Cape’de izinsiz bir drone uçurabileceğiniz çok fazla alan yok,” dedi.

Her şeyden önce, drone operatörleri uçaklarını www.faa.gov/uas/registration adresinde FAA’ya kaydettirmelidir . Kayıt ücreti 5 ABD dolarıdır ve UAS sahiplerinin kayıt olabilmesi için en az 13 yaşında olması gerekir.

Üç kayıt kategorisi ticari, kamu/hükümet ve eğlence amaçlıdır.Bir insansız hava aracını fotoğrafçılık, emlak veya diğer ticari amaçlarla kullanmak için pilot lisansına, uçakta tescil işaretlerine ve FAA’dan yetki belgesine sahip olması gerekir.

Birçok pilotun UAS teknolojisini kullanan yan işletmelerle gelirlerini desteklediğini sözlerine ekleyen Servis, “Şimdiye kadar en fazla gereksinime sahipler” dedi.Harbourmaster, polis ve itfaiye teşkilatları gibi kamu kurumları tarafından kullanım daha az katıdır, ancak yine de bir yetki belgesi ve uçak işaretleri gerektirir.

Ocak ayında, uzak bir Wellfleet adasında kayıp bir adamın cesedinin bulunmasına bir insansız hava aracı yardım etti.Servis’e göre ironik bir şekilde, en az deneyimli operatörler bir UAS uçurmak için en az gereksinime sahip.

Bu eğlence amaçlı kullanıcıların yalnızca çevrimiçi olarak kaydolmaları ve bir kayıt ve işaretleme numarası almaları gerekir.Servis, “Üç yıl daha araba kullanamayabilirler, ancak potansiyel olarak kısıtlı hava sahasında uçabilirler” dedi.

Kayıt olduktan sonra drone operatörleri, UAS’yi uçurmadan önce kısıtlı bir bölgede olmadıklarından emin olmalıdır.FAA’nın bir akıllı telefon uygulaması olan B4UFLY, drone operatörlerini bir havaalanının 5 mil yakınındaysa ve bir kontrol kulesinden veya havaalanı yöneticisinden uçma izni verilmesi gerekiyorsa uyarıyor.

Sofistike ve pahalı drone modellerinde, bir havaalanına çok yakın olduklarında çalışmayı devre dışı bırakan sensörler veya “coğrafi sınırlar” içeren yerleşik yazılımlar bulunur, ancak bunlar, sıradan eğlence amaçlı kullanıcıların sahip olacağı tipler değildir.Servis’e göre, FAA bildirim süreci tüm havaalanı kuleleri için aynıdır.

Bir kullanıcı kuleyi arar ve kendisini ticari, genel veya eğlence amaçlı bir kullanıcı olarak tanımlar ve bir belge numarası sağlar. FAA bilgileri doğrular ve bulunamazsa, cevap otomatik olarak “hayır” olur ve operatör drone’yu bölgede uçuramaz.

Onaylanırsa, FAA personeli sözlü bir onay verir, ancak uçuşa izin veren, saat ve irtifa dahil olmak üzere parametreleri yakından takip eder. Drone’ların gece uçmasına asla izin verilmez.Servis’e göre, 2016’da bugüne kadar yalnızca 10 insansız hava aracı operatörü, Barnstable kulesindeki FAA personelinden uçuş için onay talep etti.

UAS cihazları için kayıt ve uçuş yönergeleri FAA tarafından belirlenirken, suçlulara yönelik cezai yaptırımlar geride kaldı.Servis, uyulmadığı takdirde muhtemelen “pervasızca tehlikeye atma” olarak yorumlanabilecek FAA kural ve düzenlemelerini görüşmek üzere bazı yerel polis departmanlarıyla bir araya geldi.

Mashpee kasabasının çoğu, Falmouth Airpark ve Cape Cod Hava İstasyonu’na yakınlığı nedeniyle FAA’nın insansız hava araçları için 5 millik uçuşa yasak bölgesine giriyor.

Ancak Mashpee Polis Şefi Scott Carline, yasa dışı insansız hava aracı operasyonuyla ilgili herhangi bir çağrı almadığını ve bir durumun meydana gelmesi durumunda herhangi bir ceza belirlemek için yardıma ihtiyacı olacağını söyledi.

Carline, “FAA ile birlikte çalışacaktık ve Massachusetts Polis Şefleri Birliğinden uygun cezalar konusunda rehberlik almam gerekecek,” dedi.Servis, “Devletin yerel polis departmanlarına bilgi vermesini bekliyoruz” dedi.

Drone’ların çalışmasını düzenleyen tutarlı düzenlemeler, Massachusetts Ulaştırma Bakanlığı tarafından geliştirilme sürecindedir.

Ajans tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, “MassDOT Havacılık Bölümü, Massachusetts Başsavcılığı ve Massport ile potansiyel drone tüzükleri veya düzenlemeleri hakkında gayri resmi görüşmeler yaptı.”

“MassDOT Havacılık, bir drone çalışma grubunu resmileştirmek için ayrıntıları tamamlıyor. Gayri resmi çalışma grubu, yakın zamanda diğer eyaletlerin drone ile ilgili düzenlemelerine ilişkin eyalet bazında bir anketi tamamladı.

Düzenlemeler eyalete göre değişir. ”Servis, insansız hava araçları ile Hyannis’e varan veya kalkan uçuşlar arasında herhangi bir yakın çağrının farkında olmadığını, ancak ramak kala olayının çok uzakta olmayacağından endişe duyduğunu söyledi. Breault, “Çok daha eğitimli bir halk bunun olmasını engelleyebilir” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika