spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Avia Solutions Group, Skytrans’ı Satın Alarak Asya-Pasifik Genişleme Stratejisini Güçlendiriyor

Seçtiklerimiz

Avia Solutions Group, Skytrans İle Yapılan Anlaşma ile Avustralya’da Güçleniyor

Avia Solutions Group (ASG), Avustralyalı havayolu şirketi Skytrans’ı satın almak için bir Hisse Satış Anlaşması imzaladı. Anlaşmanın tamamlanması, belirli işlem koşullarına bağlı olarak Mart 2024’e kadar bekleniyor.

Skytrans, Düzenli Kamu Taşımacılığı (RPT) ve kiralama hizmetlerine odaklanan bir havayolu olup şu anda yedi De Havilland Canada DHC-8 Dash 8 bölgesel uçak ve beş Cessna 208B Grand Caravan uçağı işletmektedir.

Skytrans’ın CEO’su Alan Milne, “[ASG] grubunun bir parçası olmak, en iyi iş uygulamalarından ve deneyimden faydalanma, operasyonlarımızı, filomuzu ve coğrafi erişimimizi genişletme şansı verecek ve pazar pozisyonumuzu güçlendirecektir” dedi.

Satın almanın tamamlanmasının ardından ASG, Avustralya’da Hava Operatörü Sertifikası (AOC) alacak ve grup olarak hem yolcu hem de kargo uçuşları düzenleme yeteneği kazanacaktır. Bu adım, grubun Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik genişleme çabalarında önemli bir ilerleme anlamına gelmektedir.

Dünya genelinde zaten 11 AOC’ye sahip olan ASG, 2024 yılının sonuna kadar Brezilya, Tayland, Filipinler, Malezya, Endonezya, Avustralya ve Türkiye dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde yedi ek havayolu kurmayı ve satın almayı hedefliyor. “Grubun ana stratejik hedeflerinden biri, Avrupa’nın zıt mevsimliliğine sahip pazarlara genişlemektir. Avustralya, grubumuzun küresel varlığına yeni bir ek, önemli potansiyel ve büyüme fırsatları gördüğümüz bir bölge olup ACMI hizmetleri sunma imkanı tanıyacaktır” diyor

ASG’nin CEO’su Jonas Janukenas. 2023 yılında ASG, Birleşik Krallık merkezli havayolu Synergy Aviation’ı satın aldı ve Ascend Airways olarak yeniden markalandırdı; ayrıca BBN Airlines Thailand’ı kurdu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika