spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atlasjet’ten KTHY’ye 20 milyon dolar

Seçtiklerimiz

       

 

       

Yeni KTHY en geç Mayıs 2011’e kadar uçuşlara başlayacak, o tarihe kadar Atlasjet filosu ‘Cyprus Turkish’ ismiyle uçacak. En geç Mayıs 2011’den itibaren ise Yeni Kıbrıs Türk Havayolları olarak uçacak. Yüzde 50-50 kâr ortaklığı, yüzde 51-49 hisse ortaklığı şeklindeki anlaşma, asgari 5 yıl süreyle yapıldı. Hisselerin yüzde 51’i Atlasjet’in oldu.

       

Anlaşmayla ilgili bir açıklama yapan Atlasjet, yeni ortaklık için özkaynaklarından bu yıl 20 milyon dolar harcayacağını kaydetti. Bunun 5 milyon doları yeni şirketin kuruluş sermayesi, 15 milyon doları da mevcut biletli 100 bin yolcudan 12 bininin taşınma maliyeti olacak. Gelecek yıllarda kârlılık hedefi yakalanabilirse Atlasjet’in bedelsiz taşıyacağı 12 bin yolcu dışında kalan biletli yolcuların taşıma maliyeti, KKTC tarafına yapılacak kâr payı ödemesinden mahsup edilecek. Biletli 100 bin yolcunun Atlasjet’in taşınmasını finanse edeceği 12 bini dışında kalan kısmının taşınması, Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşecek. KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KTHY’nin sattığı 100 bin ileri tarihli biletli yolcunun taşınmasında, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve büyükelçiliğinin yaptığı katkı ve desteğe teşekkür etti. Yeni şirket hava operasyon sertifikasını alıp uçuşlara başlayana kadar mevcut personelin maaşları KKTC Maliye Bakanlığı’na, Türk hükümetinden aktarılacak kaynak ile karşılanacak.

       

Anlaşmaya göre yeni kurulacak hava yolu şirketi low-cost modeli ile değil, milli hava yolu standartlarında hizmet verecek ve business class uygulaması olacak.

       

Ortaklık Atlasjet ile 5 yıllığına yapıldı. 5 yılın sonunda eğer isterse KKTC tarafı anlaşmayı uzatabilecek.

       

CAS Yer Hizmetleri şirketinde görevine devam edecek 132 personel ve yurtdışında çalışan 38 personel hariç kalan personelin yüzde 65’i işe alınacak. Çalışan personelin 450’si işine devam edebilecek.

       

       

Zaman

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika