spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

American Airlines 13 bin kişiyi işten çıkaracak

Seçtiklerimiz

ABD’nin önde gelen havayolu şirketi American Airlines’ın üst kuruluşu AMR, 13 bin kişilik istihdam kesintisine gideceğini açıkladı. 13 bin kişi, AMR’nin toplam iş gücünün yüzde 15’ine karşılık geliyor.

Harcamalarını 2 milyar dolar azaltabilmek için personel maliyetini yüzde 20 oranında kesintiye gitmek isteyen havayolu şirketi, kazançlarını yıllık olarak 1 milyar dolar artırmayı hedefliyor.

Kasım ayında iflas koruması başvurusunda bulunmuş olan AMR, aynı zamanda personelin emekli maaşlarında da değişiklik yapmak istiyor. Şirketin 88 bin kişiyi barındıran güçlü iş gücünü temsil eden 3 ana sendika ise bu değişikliklere karşı çıkıyor. AMR, yakın zamanda sendikalarla görüşmeye başlayacağını söyledi.

2011’in ilk 9 ayında 884 milyon dolar zarar eden şirketin yalnızca Aralık ayında 904 milyon dolar zarar açıkladı. AMR, 2011’de toplamda 11 milyar doların üzerinde zarar etti.

AMR’nin CEO’su Thomas w. Hurton, çalışanlarına yazdığı mektubunda, zorlukları aşmak ve somut bir şekilde sermayelendirebilmek için gereken değişiklikleri yapmak üzere yapılandırma sürecine girdiklerini belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika