spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Alanyalı turizmcilerden isyan

Seçtiklerimiz

AIR Finland, SAS, Hamburg Havayolları gibi dünyaca ünlü havayolu şirketleri  de dahil olmak üzere 8-9 firma Gazipaşa’ya sefer düzenlemek için hala SHGM’den  (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) izin beklerken, ATR-72 tipi Borajet uçaklarına  da izin verilmeyişi turizmciyi öfkelendirdi. İşte, iki yıldır 68 kişilik aynı  uçakları ve aynı pilotlarla sorunsuz iç hat seferleri yapan Borajet’in Gazipaşa  yolcularının Antalya’ya indirilmesine gelen tepkiler.

SHGM’nin 2 bin metrelik pisti bulunan Gazipaşa’ya inişine izin vermediği  ATR-72 tipi Borajet uçakları 400 metrelik pistten kalkıp, 400 metrelik piste  inebiliyor.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), iki yıl üst üste bu  havalimanına inen uçaklara bilinmeyen bir sebepten dolayı izin vermiyor. Borajet  firmasının Sabiha Gökçen-Gazipaşa uçuşları 11 Haziran’dan itibaren haftada 3 gün  olmak üzere karşılıklı olarak başlayacaktı.

8-9 FİRMA SHGM’DEN AYLARDIR İZİN BEKLİYOR

Air Finland, SAS, Hamburg Havayolları gibi dünyaca ünlü havayolu  şirketleri de dahil olmak üzere 8-9 firmanın Gazipaşa’ya sefer düzenlemek için  hala SHGM’den izin beklediği biliniyor. İşte Alanyalı turizmcilerin  görüşleri:

ALTİD: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler  Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gülçin Güner: Neden böyle bir sonuç  ortaya çıkıyor? Aynı uçak, aynı havalimanı, artık mantık yürütemiyoruz. İki sene  boyunca Borajet’e ait uçaklar bu havalimanına iniyordu da, şimdi ne değişti? Bu  havalimanına artık 189 kişilik Boeing 737-800’ler bile inebiliyor. Borajet’in  indirilmemesi konusunda Alanya otelcileri olarak açıklama  bekliyoruz.

 
TÜRSAB: ARTIK ŞEFFAFLIK İSTİYORUZ 
 
TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu  (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu: Geçen senelerde aynı SHGM, aynı Borajet uçaklarına  izin verirken, ne değişti de, şimdi bu izin verilmedi. Biz de bu gelişmelere  şaşırıyoruz. Kamuoyunun aydınlatılması noktasında, yazılı bir açıklama  yapılmasını istiyoruz. Çünkü Alanya’nın turizm geleceği büyük çapta Gazipaşa  Havalimanı’na bağlı. İzin verilmeme nedeni konusunda şeffaflık  istiyoruz. 

DETUR:’NETLİK YOK’

DETUR Alanya Bölge Müdürü Terhi Alanya: Bizler de Gazipaşa  Havalimanı’na izin alabilen tek firma olan Corendon ile yolcularımız Alanya’ya  taşıyoruz. Gazipaşa Havalimanı’nda bir belirsizlik var. İzin verildi mi  verilmeyecek mi net bir durum yok. Ne zaman izin konuları bir netlik kazanır,  biz de Detur olarak Gazipaşa Havalimanı’na charter sefer düzenlemeye başlarız.  Çünkü Gazipaşa Havalimanı’na bilet satıyorsak oraya inmeliyiz. Uçak son anda  güzergah değiştirirse büyük bir müşteri memnuniyeti kaybı oluşur.

ŞAKİROĞLU: ‘DEVLET PAY ALAMIYOR’

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu: Bir turizm bölgesine  ulaşım en az 20 dakika, en fazla bir saat olmalıdır. Bölgede bir havalimanı  yoksa, tren yoksa sağlıklı bir taşımacılığı nasıl gerçekleştirebilirsiniz?  Devletin, teşvik ettiği turizm alanlarına ulaşım anlamında destek olması  gerekir. Gazipaşa Havalimanı normal faaliyetlerine geçerse devletin kazancı çok  daha fazla olacak. Hem istihdam oluşacak hem de devlet daha geniş bir alandan  vergi payı alacak. Şu anda devlet bu bölgeden doğru dürüst pay alamıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika