spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Air India, Boeing 747’leri erken emekli edecek

Seçtiklerimiz

Koronavirüs salgını nedeniyle “Gökyüzü Kraliçesi” lakaplı Boeing 747’ler erken emekli oluyor. Son olarak Air India’nın filosundaki jumbo jetleri kademeli olarak emekli edeceği belirtildi.Covid-19 salgını havacılıkta birçok değişikliğe sebep oldu.

Bunlardan biri de havayollarının filo planlaması. Seyahat krizi sonrasında yolcu sayısının azalması, şirketlerin filolarındaki eski ve büyük uçakları erken emekli etmesine yol açtı.Hindistan bayraklı havayolu Air India da, filosunda önemli değişiklikler yapmayı planlayan şirketlerden biri.

Havayolu, Gökyüzü Kraliçesi olarak adlandırılan Boeing 747 jumbo jetlerinden oluşan tüm filosunu aşamalı olarak uçuşlardan kaldırmayı planlıyor.Hint basınında çıkan ve şirketten üst düzey bir yetkiliye dayandırılan habere göre, şu an için dört adedi parkta olan 747 jumbo jetlerin tamamı zaman içerisinde filodan çıkartılacak.

Parka çekilen dört adet 747 için nihai kararın, muhtemelen bir sonraki yönetim kurulu toplantısında alınması bekleniyor. Ortalama 25 yaş ve üzerindeki 747’ler hurdaya çıkarılacağı konuşuluyor.

Jumbo jetler erken emekli oluyorEfsane tasarımlı Boeing 747’leri hurdaya çıkarmaya karar veren tek havayolu Air India değil. Covid-19 salgını ile birlikte azalan yolcu sayısı ve değişen planlar masraflı, eski ve büyük kapasiteli uçaklar filodan çıkartılmaya başlandı.

Daha önce British Airways, seyahat krizinin ardından 747 filosunun tamamını emekliye ayırdığını duyurmuştu.

Avustralya’nın bayrak taşıyıcısı Qantas da salgın nedeniyle filosundaki jumbo jetleri planlanandan daha erken veda etmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika