spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yunanistan’daki Kriz Türk Turiste Yaradı

Seçtiklerimiz

Yunanistan’daki mali krizin turizm sektöründeki etkilerini değerlendiren Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, komşuda krizin baş göstermesinden bu yana seyahat taleplerinde dikkat çekici bir artış olduğunu belirtti.

Türkiye’den Yunanistan’a olan turların her geçen yıl istikrarlı bir şekilde yükseldiğine dikkat çeken Özkar, özellikle Yunanistan için son 3 ay içerisinde şirketlerine gelen çağrılarda yüzde 15 oranında artış olduğunu söyledi.

Özkar, geçen yıla oranla bu yıl Yunan adaları ve Yunanistan kültür turlarında yüzde 60 oranında yükseliş yaşandığına dikkat çekerek, yıl sonuna kadar bu oranın yüzde 72’ye varmasını beklediklerini belirtti.

Komşuya bu ilginin en önemli nedeninin Yunanistan ekonomisindeki kriz dolayısıyla yeme-içme ve turistik tesis fiyatlarının son derece uygun rakamlara gerilemesi olduğunu ifade eden Özkar, "Turizm sektörünün geneline bakacak olursak, geçtiğimiz yıl Türkiye’den toplam 900 bin kişinin Yunanistan’ı seyahat ettiği tahmin ediliyor. Bu yıl ise bu oranın yüzde 15’lik artışla 1 milyonu geçeceği tahmin ediliyor" dedi.

Yunanistan’a olan turların vizeli ve vizesiz Yunan adaları gemi turları, Mikanos ve Girit’e yapılan uçaklı tur paketleri, araçlarıyla Yunanistan ana karasında olan Dedeağaç, İskeçe, Taşöz ve Halkidiki gibi deniz kenarı kasabalara yapılan seyahatler ve tur operatörleri vasıtasıyla Selanik, Atina, Kavala, İskeçe ve Dedeağaçlı programlarından oluştuğu bilgisini paylaşan Özkar, son dönemlerde ise en popüler turlar arasında 199 avroya satılan 4 günlük, konaklamalı ve Atina’nın da dahil olduğu Selanik-Kavala tur paketi olduğunu anlattı.

TÜRK TURİSTE UYARI

Yunanistan’a gidecek Türk turistlere yanlarına yetecek kadar nakit para almalarını öneren Özkar, "Bankamatiklerden istenildiği kadar para çekilemiyor. Bu nedenle herkesin maddi önlemini alarak seyahatine çıkması gerekiyor" diye konuştu.

RAMAZAN’DAN SONRA ARTIŞ BEKLENİYOR

Anı Tur Turlar Koordinatörü Hakan Öksel ise şengen ülkeleri arasında en kolay vize alınması, uçak, deniz ve kara yolu ile gidilmesi açısından Yunanistan’ın Türk turistleri için önemli bir turizm destinasyon olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika