spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yunanistan’a 22,5 milyon turist geldi

Seçtiklerimiz

Bununla birlikte Ocak-Kasım döneminde yurtdışından havayoluyla gelen turist sayısında da %5,7 oranında artış gözlemlenirken, bu artışta Kasım ayında Atina Havaalanı’nda yaşanan %11,3 oranındaki artışın önemli rol oynadığı kaydedildi.
 
Yurtiçi seferlerinde de 2015 yılı içerisinde büyük artış yaşandığı gözlemlenirken, Ocak-Kasım döneminde yurtiçi seferlerde %24,4 oranında, Kasım ayında ise %21,7 oranında artış kaydedildi.
 
Aynı dönemde karayolu üzerinden gelen turistlerin sayısında da %16,3 oranında artış yaşanırken, Kasım ayında bu artışın %28,9’a ulaştığı ve 2014 yılı boyunca karayoluyla gelen turist sayısının daha yılın ilk 11 ayında aşıldığı ortaya çıktı. Öte yandan İtalya’dan ve İtalya’ya yönelik gemi seferlerindeki hareketlilikte %11,4 azalma oldu.
 
Yunanistan’ın Ocak-Ekim dönemindeki turizm gelirlerinde de %4,1 oranında artış yaşandı. Bu noktada, birçok oranın Rus piyasasından etkilendiğini ve bazı alanlardaki gerilemenin veya artışın duraksamasına da bunun sebebiyet verdiğini belirtmekte fayda var. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika