spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yunan Başbakan’a uçak şoku!

Seçtiklerimiz

Azerbaycan’da bugün imzalanacak olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı "Şahdeniz Faz 2 Nihai Yatırım Anlaşması İmza Töreni" için Bakü’ye giden Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ı taşıyan uçak havada arızalanınca acil iniş yaptı. Samaras için başka uçak bulunamayınca Bakü yolculuğu iptal edildi.

Samaras’ın Embraer tipi uçağı havalandıktan 15 dakika sonra Mora yarımadası üstünde seyrederken arızalandı ve Atina yakınlarındaki Elefsina askeri havaalanına iniş yaptı. Uçakta gerekli kontrollerin yapılmasının ardından teknik olarak uçuşun hemen gerçekleştirilemeyeceği ortaya çıktı. Başbakanlığa ait diğer iki uçağın da yedek parça eksiği bulunduğu ve bakımda oldukları için Samaras’ın Bakü ziyareti dün akşam iptal edildi.

Antonis Samaras, resmi temaslarda bulunmak ve "Şahdeniz Faz 2 Nihai Yatırım Anlaşması İmza Töreni"ne katılmak üzere Bakü’ye gidiyordu. İmza törenine evsahibi Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Avrupa ülkelerinden üst düzey yetkililer katılacak.

İmzalanacak anlaşma Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz II sahasında çıkarılacak doğalgazı Türkiye ve Avrupa’ya taşımak üzere geliştirilen TANAP ve TAP boru hatlarıyla ilgili nihai yatırım anlaşmalarını kapsıyor. Azeri gazının Avrupa ülkelerine taşınmasına imkan verecek rezerv geliştirme ve boru hattı projelerine ilişkin nihai yatırım anlaşmalarının arasında Trans-Anadolu (TANAP) ve Trans-Adriyatik (TAP) boru hatlarına yapılacak 25 milyar dolarlık yatırıma ilişkin belgeler de var. Şah Deniz konsorsiyumu ve ilgili tarafların Bakü’de 39 anlaşmayı imzalaması bekleniyor.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nin dönem başkanlığını üstlenecek olan Yunanistan’ın başbakanının başka bir ülkeye gidememesi eleştiriyle karşılandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika