spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yüksekova halkı ‘Gever’ ismini istiyor

Seçtiklerimiz

İlçenin Cengiz Topel Caddesi Eczaneler Kavşağı’nda kurulan stantta önümüzdeki aylar içinde faaliyete geçmesi beklenen Yüksekova Havaalanı için halkın görüşleri soruldu. Bir seyahat acentesinde görevli Harun Bulut tarafından açılan stantta, halkın en çok önerdiği 6 isim için imza toplandı.
 
İmza kampanyasına yoğun ilgi gösterilirken, halkın en çok talep ettiği isim ilçenin eski adı olan ‘Gever’ oldu. Seçenekler arasında Ahmed-i Hani, Yaşar Kemal, Mehmet Ali Birand, Musa Anter ve Selahattin Eyyûbi isimleri yer alırken, toplanan yaklaşık 5 bine yakın imzanın yarısı ‘Gever’ ismi için atıldı. Halk ‘Gever’ isminin havalimanının ismi olmasını isterken, yetkililerin taleplerini dikkate almaları gerektiğini düşünüyor.
 
Dün açılan ve bugün sona erdirilmesi beklenen imza kampanyasını yürüten Bulut, "Halkımıza havalimanının isimlerini sormak istedik. Hedefimiz 10 bin imza toplamak. Bu imzaları önümüzde hafta içi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağız. Katılım oldukça yoğun. Şuanda ön plana çıkan isim Gever ismi. Umarım yetkililer dikkate alır” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika