spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Yolcuya ”gülümsemek” yok

Seçtiklerimiz

Merkezi Hong Kong’ta bulunan Cathay Pacific Havayolları uçuş görevlilerinin, ücret anlaşmazlığına tepki olarak Noel tatili boyunca yolculardan yemek, alkol hatta gülümsemeyi esirgeyecekleri bildirildi.

Bu hafta yapılan sendika toplantısında kabin görevlileri arasında yapılan oylamayla, ücret anlaşmazlığına tepki olarak Noel tatili boyunca yolculardan yemek, alkol hatta gülümsemenin esirgenmesi ve rötarların meydana gelebileceği sonucuna varıldı.

Sendika, ücretlerin yüzde 5 oranında artırılmasını talep ederken, maliyetleri düşürmeye çalışan havayolu şirketi, yüzde 2 oranında artış ve 1 aylık ikramiye vermeyi teklif etti.

Cathay Pacific Havayolları Uçuş Görevlileri Sendikası Başkanı Tsang Kwok-fung, ”Yolcularımıza alkollü içki, hatta yemek vermeyebiliriz. Bu durumda sendika, yolculara kendi yiyecek ve içeceklerini getirmelerini tavsiye ediyor. Şirketin bize muamelesinden dolayı oluşan bu durumda, yolculara gülümseyemeyiz” dedi.

Sendikanın ayrıca, son çare olarak greve gitmeyi düşündüğü belirtildi.

Cathay Pacific Havayolları Operasyon Direktörü Ivan Chu ise yaptığı basın açıklamasında, havayolu şirketinin Noel tatili boyunca normal işleyişi sağlamak için ”kapsamlı acil durum planı” olduğunu belirtirken, konu hakkında detay vermedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika