spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yolcular THY’yi şikayet yağmuruna tuttu

Seçtiklerimiz

İçindeki yolcularla pistte 5 saat bekleyen uçakta bulunan yolculardan çoğu fenalık geçirdikten sonra uçak havalanıyor. Yük ağırlığı gerekçesi ile yolculardan çoğunun bagajını geride bırakarak… Günlerdir bagajlarına ulaşmaya çalışan yolcular, THY’nın maille şikayet yağmuruna tuttu.

 

Ulaşımın Uçakla sağlanması insan hayatını kolaylaştırırken, sorunları da beraberinde getirdi. Bu sorunların başında havaalanlarında kaybolan eşyalar geliyor. Bingöl’den İstanbul’a gitmek isteyen Naile Kılıçgedik, 25 Temmuz 2015 tarihinde biletini aldıktan sonra havaalanına gidiyor. Kılıçgedik normal şartlarda saat 12:15 Bingöl-İstanbul THY uçağı ile seyahat edecekti. Kılıçgedik tam saatinde diğer yolcularla uçağa biniyor, uçağın kalkmasını bekliyor. Ancak bir şeyler ters gidiyordu. Uçak bir türlü havalanmıyordu.

 

UÇAK YÜKLERİ GERİDE BIRAKIYOR

Saatler geçmesine rağmen uçak havalanmayınca, yaşlı ve tansiyon hastası yolcular baygınlık geçirmeye başlıyor. Uçağın içinde 4 saat 50 dakika bekleyen yolcular, kendilerine bilgi verilmemesinden dolayı tepkisini dile getiriyor ancak sıkıntıları giderilmiyor.
Tam bu sırada beklenen anons yapılıyor. Görevliler, uçağın fazla yük aldığını ifade ederek, bagajların indirileceğini bilgisi verdikten sonra 12:15’te kalkması planlanan uçak akşam saat 17: 10’da kalkıyor. Bir çok yolcunun bagajını geride bırakan uçaktaki görevliler, ‘Bagajlarınız en kısa zamanda size ulaştırılacak’ anonsuyla İstanbul’a yol alıyor.

 

BAGAJLAR KAYIP

Planlama yapmadan uçağın yükünün ağır olacağı gerekçesini öne sürme skandalı bununla sınırlı değil. Bingöl’de bagajlarını bırakan yolculardan çoğu hala bagajlarına ulaşmış değil. Bir çok yolcu soluğu THY’a email yoluyla şikayet etti ancak sağlıklı cevap alamamaktan şikayetçi.

 

YOLCULAR ARANMADI
 
Aynı uçakta bulunan ve bagajlarını kaybeden Naile Kılıçgedik, yaşadıklarının kabus olduğunu belirtti. Uçakta bulunan birçok yaşlının fenalık geçirdiğini anlatan Kılıçgedik, “25 Temmuz 2015 tarihinde 12:15 Bingöl- İstanbul THY uçağı söz konusu saatten tam olarak dört saat elli dakika sonra, saat 17:10 da hareket etmiştir. Yolcuların yeterli bilgi verilmeden saatlerce bekletilmesi sonucu bir kaç yolcu baygınlık geçirmiştir. Yaşlı ve hasta bir çok yolcu bekleme esnasında büyük sıkıntılar yasamıştır. Geçime sebebiyle yolcularda tansiyon yükselmiş ve tartışmalar sonucu birçok yolcu uçağı terk etmiştir. Uçağın gecikmesinin yanında birçok yolcunun bagajlarının kendilerine daha sonra teslim edileceği uçağın bagajların ağırlığını taşıyamayacak teknik bir arizaya sahip olduğu belirtilmiştir. Fakat bugüne kadar bagajlardan bir haber çıkmadığı gibi THY tarafından bagajlarla ilgili bilgi vermek için bile yolcuların aranmadığı tespit edilmiştir” dedi. (BİNGÖLÜNSESİ)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika