spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yılın en iyi havayolu şirketi THY seçildi

Seçtiklerimiz

Air Transport News Dergisi seçici kurulu, uluslararası hava yolu şirketlerinin büyümesini baz alarak yaptığı değerlendirme sonucunda, yılın en iyi hava yolu şirketi ödülüne (2013 Air Transport News Awards) Türk Hava Yolları’nı (THY) layık gördü.

THY sürekli büyüdüğünü vurgulayan Genel Müdür Temel Kotil, ”Avrupa pazar payını, bu yıl 3’üncülükle kapattık. Ödülün ana kaynağını oluşturan şey de bu sürekli gelişimdir. Yüzde 3-4 olan pazar payımızı 13’e çıkardık. Karımız çok ciddi rakamlara ulaştı. Bu ödülü verirken buna bakıyorlar” diye konuştu.

THY’nin 221 noktaya uçtuğunu hatırlatan Kotil, Afrika’nın dünyaya THY ile bağlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

”Avrupa’yı Orta Doğu’ya bağlayan da biziz. Avrupa’yı Asya’ya bağlamada, en iyi 2. şirket konumundayız. İki yıl arka arkaya Avrupa’nın en iyi hava yolu seçildik. Avrupa’da bilet fiyatı olarak en ucuz hava yolu şirketiyiz. Rakiplerimize göre, yüzde 30 daha ucuz hizmet veriyoruz ve servis kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. İstanbul’un bir turist merkezi olmasına katkıda bulunuyoruz. Kalitemiz, bilet fiyatlarıyla ters orantılıdır. Kaliteli bir şirketin pahalı olmasına gerek yok. Bilet fiyatlarımız düşük olsa da kalitemiz yüksek.”

2020’DE 370 UÇAK HEDEFLENİYOR

THY’nin, dünya pazarında kendine yer açtığını ve ana oyuncu olduğunu belirten Kotil, şöyle konuştu:

”2020 hedefimiz günde 2 bin sefer yapmak ve yolcu sayımızı da 2 katına çıkarmaktır. Şu anda sefer sayımızı 3 katına çıkardık. 300 seferden bin sefere yükselttik. Bunu 2 bin sefere taşıyacağız. Yolcu sayısını, 10 milyondan 46 milyona çıkardık, bunu da 2 katına getireceğiz. Yolcu sayımız, yılda aşağı yukarı yüzde 20 artıyor. 2020’de 370 uçağımız olacak. Şu anda 211 olan uçak sayımız, yıl sonunda 235 olacak. Ciromuzla da Türkiye’de ikinci grubuz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika