spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yıldırım: Kaldığımız yerden devam edeceğiz

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu havacılık ve uzay Üniversitesi Osman Yıldırım ve Arkadaşları tarafından 3 Mart 2011 tarihinde kurulmuştur. Üniversitenin amacı havacılık Sanayi ve sektörünün ihtiyacı olan insan gücünü, yalnız Türkiye için değil, dünya için de yetiştirmek, Türkiye’yi havacılık eğitimleri konusunda dünyanın önemli merkezlerinden birisi yapmaktır.
 
Türk Hava Kurumu havacılık ve uzay Üniversitesi’nin diğer amacı da Türkiye’nin ve Dünya’nın ihtiyacı olan hava araçlarını da planlamak ve dizayn etmektir. Türk Hava Kurumu uçak fabrikası ile birlikte bu araçların üretimini sağlamaktır. Aynı zamanda üniversitede okuyan öğrencilerin de Türk Hava Kurumu uçak fabrikasın da ve bakım merkezlerin de staj yaparak Havacılık’a hazır hale getirmektir.
 
Üniversitenin diğer amaçlarından birisi de Türkiye’nin ve Dünya’nın PİLOT ihtiyacını karşılamak için pilotaj eğitimi yaptırmaktır. Üniversitenin katkısıyla Türkiye’nin hava araçlarının bakımlarını ve üretiminin yapıldığı bir merkez olmasını sağlamaktır. Üniversite sanayi işbirliğini en güzel gerçekleştiren faaliyetlerden birisi Türk Hava Kurumu havacılık ve uzay Üniversitesini kurulması buradan mezun olan çocukların yine  eski genel başkan Osman Yıldırım ve Arkadaşları’nın kurduğu 11 şirket de çalışmalarını sağlanmasıdır.
 
Osman Yıldırım görevde olduğu sürece bu gerçekleştirilmiş olup, mezunları %60’ı Türk Hava kurumu Vakfı’nın şirketlerinde çalışmaya başlamışlardır. Hain FETÖ’cular kurduğu kumpasla Osman Yıldırım ve Arkadaşlarının önü kesilmiş maalesef hedeflerden uzaklaşılmıştır.
 
Ancak 12-14 Ekim tarihlerinde tekrar Türk Hava Kurumu Derneğinin seçimi vardır.
 
Hey Türk Hava Kurumu Delegeleri bu uyuyan devi tekrar uyandırmak ister misiniz o zaman başkanımızı destekleyelim onunla yeni umutlara gidelim.!
 
Biz Türkiye’nin uzayda yerini almasına yeni bir Türkiye yaratmasına istiyorsak mutlaka doğru insanları Türk Hava Kurumu’nun başına getirmeliyiz. Siz delegeler doğru insanın kim olduğunu biliyorsunuz tabii ki 25. başkan Osman Yıldırım onun yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.!
 
Türk Hava Kurumu Derneğinin ve bağlılarını  beş yılı yöneten Osman Yıldırım ve Arkadaşları bu süre içerisinde Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı’nı 10 Ekim 2010 tarihinde kurmuşlardır.  Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesini 3 Mart 2011 tarihinde kurmuşlardır. Beş yıllık süre içerisinde 11 adet şirket kurulmuştur.
 
Bunlar Gökçen Havacılık onun bir şirketi, Bilişim Şirketi, Turizm Şirketi, THK Uçuş Akademisi Şirketi, THK Teknik Bakım Şirketi, Asal Şirketleri, Sigorta Şirketleri, Hava Taşımacılık Şirketleri, Apron Şirketi, THK Vakıf İktisadi işletmesi, Uçak Fabrikası gibi şirketleri kurmuşlardır. Bu şirketler günümüze kadar faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.
 
Yapılan en önemli faaliyetlerden birisi 1952 yılına kadar uçak üretmiş olan THK’na tekrar uçak üretmesidir. Ancak Osman Yıldırım’dan sonra uçak üretimine devam edilmemiş onun ürettiği uçakla kalınmıştır.
 
 

Değerli Türk Hava Kurumu Mensupları;

 
Kendi uçağımızı üretmeye devam etmek istiyor muyuz o zaman doğru adres Osman Yıldırım ve Arkadaşları. Hayal edelim onlar gerçekleştirsin.
 
54 adet uçak ve helikopter aldık. Yurtiçinden ve yurtdışından çok önemli ihaleler…v.b Kazan’lara milyonlarca dolar gelir elde ettik. Avrupa’nın en büyük Laswell koptur filosunu kurduk. Dünyanın sayılı uçuş okullarından birine sahip olduk. Kurduğumuz yangın filosuyla Avrupa’nın en başarılı yangın söndüren ülkesi olduğunu filomuzun gücü Avrupa’nın en büyüğü Türk Hava Kurumu’nun mülklerini çok daha iyi gelir getirecek hale getirdik.
 
Uşak da, Menemen de, Ödemiş de, Elazığ da, Bolu da, Köyceğiz de Türkiye’nin her yerinde mülklerimizi yeniden yaparak kurumumuz büyük değer kazandı ve kira gelirimizi %100’e yakın artırdık. Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımızla eğitim merkezleri açtık binlerce gencimize havacılık eğitimleri verdik.
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde şehit ve gazi çocukları, kimsesiz çocukları burslu okutmaya başladık, yapılan hizmetleri saymakla ve anlatmakla bitirmek mümkün değil.
 
Bu vesileyle; Türk Hava Kurumu’nun en büyük eserlerinden birisi olan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nin yeni öğretim ve eğitim yılı kutlu ve hayırlı olsun.
 
 
Osman Yıldırım ve Arkadaşları


 

** 14 Nisan 2014 tarihinde Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve FAI Başkan Yardımcısı Osman YILDIRIM ile Sektördeki gelişmeleri ve gelecekteki planlarına dair merak ettiğiniz bir çok soruyu Air News Times Gn. Yay. Yön: Talip Kışlakçı sizler için özel bir röportaj yaparak sormuştu. 

 

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN LÜTFEN RESME TIKLAYIN..!


 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika