spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yılda 200 uçağa bakım ve onarım yapıyorlar

Seçtiklerimiz

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde 2011 yılında faaliyete geçen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde (UZAYTEM), 2015 yılından bu yana yıllık yaklaşık olarak 200 uçağın bakımı yapıldı.

HANGARDA UÇAKLAR ONARILIYOR

OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Sekreteri ve Ticaret Müdürü Asım Öztel, uçaklara bakım işlemini de yaptıklarını kaydederek, "2015 yılından itibaren de hangarımızda uçak bakım işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yıllık 200 civarında uçak bakım işi yapıyoruz" diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM VEREN TEK ÜNİVERSİTE

UZAYTEM’in kurulu olduğu alan üzerinde 1 kilometre uzunluğunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden sertifikalandırılmış kontrolsüz bir havaalanı pisti bulunduğunu belirten Asım Öztel şunları söyledi: "Türkiye genelinde havacılık eğitimi verebilen şuan Anadolu Üniversitesi var. Anadolu Üniversitesi havacılık veya pilotaj eğitimini ÖSYM sınavı ile aldığı öğrencilerine vermektedir. OMÜ’de de bu kapsamda pilotaj bölümünün açılması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Ancak UZAYTEM bu eğitimi devlet bünyesi altında özel eğitim olarak verebilmektedir. Özel kurs olarak verebilmektedir. UZAYTEM’in dışında başka hiç bir devlet üniversitesinde böyle bir çalışma yapılmamaktadır. Türkiye’nin geneli itibariyle pilotaja ve pilot eğitime duyulan ihtiyaç son yaşanan süreçlerden sonra gün geçtikçe daha da fazla artmaktadır. Hem hava kuvvetlerinin, hem emniyetin, hem jandarmanın ihtiyacı düşünüldüğünde yeni gelişen ve sürekli gelişen bu sektörde pilota her zaman ihtiyaç duyulmaktadır."

YILIN 330 GÜNÜ UÇUŞA MÜSAİT

Asım Öztel son olarak ise UZAYTEM’in bulunduğu alanın coğrafi olarak yılın 330 günü uçuşa müsait bir havasının bulunduğunu belirterek bu durumun da büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika