spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Yerli Uçak İçin Destek Arayışı

Seçtiklerimiz

SAMSUN’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (UZAYTEM) çalışmaları kapsamında, ‘Doğan’ adı verilen 2 kişilik genel havacılık uçağı projesi devam ediyor. Bu zaman kadar üniversite kaynakları ile gerçekleştirilen projeye, özel kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumlarından ihtiyaç duyulan nakdi veya ayni destekler ile bilgi ve tecrübe desteği alınması için çalışma yürütülüyor.
 
OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Ağustos 2013’te, 2 kişilik genel havacılık uçağı yapılması için çalışma başlatıldı. Hazırlanan proje, OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu’na sunularak onaylandı. Proje maliyetinin üniversite tarafından karşılanmasının ardından çalışmalara start verildi. Teknik araştırmalardan sonra tasarım ve eskiz çalışmalarının ardından Şubat 2015’de uçağın yapımına geçildi.

Uçağın prototipinin gövde ve kanatları yapıldı. Çalışmalar devam ederken, projeye OMÜ dışından katkı sağlanması için de çalışma başlatıldı. Bu zaman kadar üniversite kaynakları ile gerçekleştirilen projeye özel kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumlarından ihtiyaç duyulan nakdi veya ayni desteklerin yanında bilgi ve tecrübe desteği alınması için çalışma yürütülüyor.

 
Yerli tasarım ve üretim olan uçak projesi ile ilgili bilgi veren OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, "Doğan-Hafif Sportif Uçak Projesi şu anki durumuna büyük miktarda üniversitenin sağladığı kaynaklar ve Samsun yerel sanayisinin katkıları ile gelmiştir. Proje, sadece üniversitemiz için değil, aynı zamanda hem Samsun’un havacılık faaliyetleri açısından, hem de ülkemizdeki sivil ve amatör havacılık faaliyetleri açısından önem arz etmekte.

Bu yüzden, projeye üniversitenin desteği devam ederken, özel ve kamu kurumlarından ihtiyaç duyulan nakdi veya ayni destekler yanında bilgi ve tecrübe desteği almayı da bir zaman ve iş planı içerisinde değerlendirecek çalışmalar yapmaktayız. Böylece istenen hedeflere ulaşmada daha emin ve hızlı yol almayı istemekteyiz" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika