spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Yerde Uçak Kalmadı Ek Sefer Koyamıyorum

Seçtiklerimiz

Türkiye turizmde tarihi rekorlara hazırlanırken buradaki hareketlilik hava trafiğine de yansıdı. Hava meydanları hem iç hatlardan hem de dış hatlardan gelen uçaklarla dolup taştı.

Özellikle güney bölgelerdeki hava limanları turizmin etkisiyle belki de bu yıl kapasitelerinin kat kat üzerinde çalışmaya başladı.

Bodrum, İzmir ve Antalya gibi güneydeki havalimanları yerli ve yabancı turistin ilgisi ile talebe karşılık veremez hale geldi.

Yoğunluk nedeni ile fiyatlar da zirveyi gördü. Öyle ki İstanbul-Bodrum hattında ekonomi sınıfı biletlerde ücretler 627 liraya, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya hattında ekonomi sınıfı biletler 637 liraya kadar çıktı. Bu hatlarda en ucuz biletlerin fiyatı da ortalama 350-400 lira oldu.

 
Yerde uçak kalmadı
 
Bodrum ve diğer tatil bölgelerinde bu yıl turizmdeki ivmelenme ile aşırı bir ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yoğunluk karşısında tüm alternatifleri kullanmaya çalışıyoruz.

Türk Hava Yolları olarak şu anda boşta bekleyen uçağımız yok. Bütün uçaklarımız faal halde hatlarda çalışıyor. Ek sefer koyamıyoruz ama talebe karşı ne yapabiliriz diye diğer seçenekleri değerlendiriyoruz” dedi.

 
% 80’lik tarihi doluluk
 
Türk Hava Yolları (THY), Ocak-Haziran 2018 döneminde yüzde 80.4 ile tarihinin en yüksek ilk yarı yıl doluluk oranına ulaştı. Ocak-Haziran 2017 döneminde 30.3 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2018 yılının aynı döneminde yüzde 17.8 artışla 35.6 milyona çıktı.

THY’nin toplam yolcu sayısı Haziran 2018’de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10.6 artarak 6.3 milyona yükseldi. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 14.5, dış hatlarda yüzde 7.8 oldu.  

 
Yeni rekor geliyor
 
Güney bölgelerde bilet fiyatlarının yüksek olmasına değinen İlker Aycı, “Fiyatlar son dönemde çok yüksek ama bu bizim elimizde değil. Hem kurun geldiği seviye hem de petrol fiyatlarındaki artış ortada.

Bu konuda yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. 2018’in ilk yarısında yolcu trafiğinde tarihi rekor kırdıklarını hatırlatan Aycı, aynı şekilde yılın 2’nci yarısında da bu rekoru daha da geliştireceklerini ve çok büyük bir rekorun kendilerini beklediğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika