spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Yer hizmetleri için kurulan TGS şirketi faaliyete geçti

Seçtiklerimiz

THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, pilot maaşlarından yeni alınacak uçaklara, yer hizmetleri için kurulan TGS şirketinden first class uçuşlara kadar THY hakkında açıklamalar yaptı. Kanal 24’e konuşan Karlıtekin’in açıklamaları özetle şöyle…

GÜNDE 20 SMS: Zor ama zevkli bir iş yapıyoruz. Yapılan hizmetin kalitesinden seyrine kadar herkes tarafından izleniyoruz. Telefonum gece dahi açık. Operasyon merkezinden her hadise SMS olarak bana gelir. Geçenlerde New York uçağının lastiği patladı, yolcular otele alındı. Bunların hepsi SMS’le bana geliyor. Böyle günde ortalama 20 SMS gelir.

22 YENİ UÇAK: Şu anda filomuzda kargo dahil 131 uçağımız var. 12 tane 777, yedi tane de A-330 uçağını kesin alıma bağladık. Total 22 tane geniş gövde uçak gelecek. Bu uçaklar geldikçe hat açma frekansımız da artacak.

FİRST CLASS UÇUŞLAR: Yeni başlayacak olan Boing 777’lerle New York first class uçuşlarında mükemmel bir yolculuk yapılabilecek. Bilet fiyatları 6-7 bin dolar olacak. Bu uçuşlara ilgi daha çok ekonomik konjonktürlerden etkilenmeyen kişilerden geliyor. Son zamanlarda iş aleminde ciddi olarak bütçeler kısıldı. Bırakın first class’ı business class seyahatlerde bile kısıtlamalar geldi.

TGS ŞİRKETİ: Yer hizmetleri için kurulan TGS şirketi şu anda faaliyete geçti. Buradaki amaç, THY’yi yönetilebilir bir şirket haline getirmek. 50 uçaklı bir THY’yi yönettiğiniz şekil ve şartlarda 131 uçaklı THY’yi yönetemezsiniz.

YABANCI PİLOT ALACAĞIZ: Kabin görevlisinde problemimiz yok. Yıl başından beri 750 alım oldu. Pilot temininde ise problem var. Yabancı pilotlara doğru açılım gösteriyoruz. Yaklaşık 35 – 40 yabancı pilot var. Çünkü küresel bir iş yapıyoruz.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika