spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Yeni Havalimanı Yüzde 90 Tamam

Seçtiklerimiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatına ilişkin, “Bugün gelinen noktada yüzde 88.5 ilerleme sağlanmış durumda. 29 Ekim’de birinci fazını açacağız” dedi.

Yeni Havalimanı’nın ismine ilişkin soru üzerine Arslan, “İsmini 29 Ekim’de hep beraber göreceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile de istişare edip kararımızı vereceğiz. Onun dışındaki yöntemlerin polemik yarattığını geçmişte görmüştük” diye konuştu.

 
Arslan, birçok koridordan ve İstanbul’daki ana arterlerden 3. havalimanına ulaşım sağlayacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

 

Köstebek ilerliyor
 
“Raylı toplu taşıma anlamında Gayrettepe’den 3. havalimanına şu an metro inşaatı devam ediyor. 3. havalimanından Halkalı’ya Marmaray ile de entegre olacak metro sisteminin çalışmalarına başladık.

Tünel delme makineleri dediğimiz ‘köstebekler’ Gayrettepe’den 3. havalimanına tünelleri açıyorlar.Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Mahmutbey’e giden otoyolu, 3. havalimanı açılıncaya kadar bitecek. Çatalca’ya kadar olan bağlantımızı sağlayacak D-20 devlet yolu 3 gidiş, 3 geliş şeklinde ağustosta bitmiş olacak. Yine Hasdal, Gaziosmanpaşa, Mahmutbey, Arnavutköy bağlantısı dahil birçok yerden de TEM’e, E-5’e entegre koridorları açmış olacağız. Ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.”

 
3 katlı tünel yolda
 
Avrupa ile Anadolu yakasını birleştirecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin de önemine işaret eden Arslan, projenin Hasdal’dan başlayarak Çamlıca’ya denizin altından gidecek bir karayolu sistemi ve İncirli’den başlayarak Anadolu yakasında Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan bir raylı sistemden oluştuğunu hatırlattı.
 
Arslan, proje kapsamında kara ve denizdeki sondajlarla Haliç’teki işlemlerin tamamladığını ve güzergahla ilgili nihai çalışmaların yapıldığını belirterek, “Hedefimiz kısa sürede bununla ilgili çalışmaları bitirip artık ihale aşamasına getirmek ve ihalesini yapmak.
 
Günde 120 bin aracın geçmesini öngörüyoruz ve metro sistemi anlamında da günde 1.5 milyon insanın metroyu kullanacağı bir ağ kurmuş olacağız. Daha da önemlisi bu metro ağı İstanbul’daki diğer metro ağlarıyla da entegre olacağı için günde 6.5 milyon insana aktarma yapmak  suretiyle hizmet edebilir hale gelecek” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika