spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yeni havalimanı Technopc teknolojisiyle donatıldı

Seçtiklerimiz

Masaüstü, mini, tümleşik, endüstriyel ve kiosk bilgisayarlar olmak üzere 4 bin donanım ürünüyle İstanbul Havalimanı’nda hizmet vermekten dolayı gurur duyduklarını belirten Technopc Yönetici Ortağı Murat Yücel, “Yerli ürünlerimiz ile havalimanımızın datasının da korunmasına katkıda bulunmak bizim için çok önemliydi.

Bu süreci başarıyla yürütüyor olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Yücel, Havalimanı’nda kullanılan ürünlerin temel özellikleri için de “Kesintisiz ve stabil çalışabiliyorlar. Özel dayanıklılığa ve enerji verimlilik özelliklerine sahip çevreci ürünler. Ağır güvenlik testlerini başarıyla geçtiler” diyerek bilgi verdi

 
Mart ayında taşınma işlemlerinin tamamlanacağı İstanbul Havalimanı’nın 4 bin donanım ürününü üreten, Türkiye’de bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip olan Technopc’ nin Yönetici Ortağı Murat Yücel, bu önemli görevi üstlendikleri ve başarıyla yürüttükleri için gurur duyduklarını söyledi. 
 
Yerli ve çevreci ürünler

‘Dünyanın en büyük havalimanı’ olarak adını tarihe yazdıran İstanbul Havalimanı’nda kullanılan masaüstü, mini, tümleşik, endüstriyel ve kiosk bilgisayarların Havalimanı’na özel olarak üretildiğini anlatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ürünlerin temel özellikleri kesintisiz ve stabil çalışabilecek üst standartlarda üretilmeleri. Enerji verimlilik özelliklerine sahip, çevreci ürünler. Özel dayanıklılığa sahip malzemeler kullanıldı. Bu sayede kesintisiz, uzun ömürlü çalışma imkânı sunuyor. Sertifikasyon olarak şu an Türkiye’deki en üst seviyede ürün kalite sertifikasyonuna sahip.

Tümleşik bilgisayarlarda olan uzaktan yönetim özelliği, mini bilgisayarlarda olan teknik özellikler, endüstriyel olan sistemlerdeki dayanıklılık ve bağlantı portları rakiplerine göre çok ciddi farklar yarattı.” Yücel, ayrıca, yerli üretim donanım ürünleriyle datamızın da korunarak bizde kalacağının altını çizdi.    

      
Kalite ve fiyatta daha rekabetçi


Ürünlerin bankolar, pasaport geçişleri, gümrük birimleri, kiosklar, sınır geçiş sistemleri ve idari gibi İstanbul Havalimanı’nın tüm birimlerinde kullanıldığının bilgisini veren Yücel, ürünlerin güvenliği konusunda, “Hem yazılım hem de donanım testlerimiz oldukça ağır. Ürünlerimiz, donanım aşamasında EMC, LVD, CE, TUV gibi sertifikalarla birlikte ISO kalite sürecinde birçok seviyede testlerden geçmeyi başardı” dedi.

Ürünlerin yurt dışı örneklerine göre hem daha kaliteli hem de fiyat olarak daha rekabetçi olduğunu da anlatan Yücel, ürünlerin her geçen gün geliştirildiğini de ifade etti.   

 
 Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip öncü firması Technopc, 20 yıldır bilişim alanında tartışmasız çok önemli bir konumda bulunuyor.

Özellikle Ar-Ge çalışmalarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren Technopc’nin ürünleri arasında; son kullanıcıya yönelik mini bilgisayarlar, monitörler, masaüstü bilgisayarlar, endüstriyel tabletler ve telefonlar, tablet PC’ler ile teknolojik medikal araçlar yer alıyor. Technopc bu ürünlerle sağlıktan bankacılığa, eğitimden savunma alanı ile perakendeye kadar birçok sektöre hitap ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika