spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Yabancı sermaye turizme de girecek

Seçtiklerimiz

“GEREKLİ düzenlemeler doğrultusunda adımlar atılmazsa milli sanayimizin başına gelenler turizm sektörünün de başına gelecek” tespitinde bulunan İşçi Partisi Alanya ilçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, dış politikanın Alanya turizmine olan etkileri ve çözüm noktasında yapılması gerekenlerle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Kurtoğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

‘BOZULAN İLİŞKİLER DÜZELTİLMELİ’

Başta Suriye, Irak ve diğer komşu ülkelerle bozulan ilişkilerimizin, Antakya ve Güney Doğu bölgemizde başlattığı ekonomik yangının alevleri şehrimiz Alanya ve bölgemize etkisi altına almaya başlamıştır. Şehrimiz Alanya ve bölgemizin turizme ve yaş sebze tarımına dayalı ekonomisi savaş tamtamlarının çaldığı bir ortamda ne yapacağını şaşırmış yalpalayarak bir çıkış yolu aramaktadır. Batılı yabancı tur ve turizm şirketlerinin kıskacı altındaki yerli milli turizm işletmelerimiz, şimdi komşumuz Suriye ile olan krizin artmasının olumsuzluğu ile çifte kıskaç altına girmiştir.

Zaman daralmakta, beklenen canlılık, yerine durgunluk sinyalleri vermektedir. ABD’nin siyasi ve ekonomik baskıları ile AKP iktidarının komşularımızla yürüttüğü yanlış dış politika ülke ekonomisine yangın yerine döndürmek üzeredir. Yapılması gereken, bozulan ilişkilerimiz milli çıkarlarımız doğrultusunda derhal düzeltilmesidir. Bu doğrultuda hükümete eldeki bütün araçlarla baskı yapıp bu yönde adımlar atması sağlanmalıdır.

‘EL DEĞİŞTİRME YAŞANACAK’

Bölgemiz ve şehrimiz Alanya, coğrafi ve iklim şartları olarak 12 ay turizm hizmeti üretmeye son derece elverişlidir. Alternatif bölgesel kış turizm seçenekleri sunabilmesi için yatırım projeleri ile desteklenmelidir. Bu yöndeki bölgemiz yatırımları derhal teşvik kapsamına alınmalıdır. Açık yüreklilikle şunu ifade etmek zorundayız, bölgemiz turizmi bu hali ile sürdürülebilir bir yapıya sahip değildir. Gerekli düzenlemeler doğrultusunda adımlar atılmazsa milli sanayimizin başına gelenler turizm sektörünün de başına gelecek milli sahiplik yerine, yabancı sahipler kendi uygulamaları ile sektörde boy gösterecek, el değiştirme, yabancılaşma burada da yaşanacaktır.

‘TURİZM SORUNLARI SEMPOZYUMU OLMALI’

Herşey Dahil (HD) sistemi ağırlıklı çalışan bölgemiz, turizm yatırımcısı ve esnafımız için kazançlı bir sistem değildir. Ucuz turizm ve kalitesiz işgücünü teşvik etmektedir. Bu da günü kurtarmak adına sektörün geleceğini yok etmektedir. Kısa ve orta vadeli bir program ile bu sistem terk edilmelidir. Dünyada örnekler olduğu gibi ülkemiz ve yöremize özgün daha nitelikli hizmet veren, yatırımcısını yüzünü güldüren sistemler geliştirilmelidir.

Orta vadede kaliteli iş gücü yaratmaya yönelik önlemler alınmalıdır. Konuyla ilişkili yatırımcılar, sektör çalışanlarının temsilcileri, konuya hakim akademisyenler ve ekonomistlerin bir araya getirildiği bölge turizminin sorunlarının tartışılıp çözüm yollarının arandığı turizm sorunları sempozyumları toplanmalıdır. Alınan kararlar hayata geçirilmelidir. Partimiz bu konuda milli yatırımcılarımızın her türlü girişimini katkı sunmaya hazırdır.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika