spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

WikiLeaks’ten yeni yolsuzluk dosyaları

Seçtiklerimiz

WikiLeaks’in yayınladığı 30 sayfalık ses kayıtlarına göre, Bush ve Obama tarafından atanan hükümet yetkililerinin, engellilerin istihdamına destek amacıyla oluşturulan bir fondan yasadışı yollarla para aldığı ortaya çıktı.
 
Sputnik’in yayınlanan belgelerden aktardığına göre, hükümet için çalışan engellilere yardım amacıyla halkın vergileriyle oluşturulan yıllık 3 milyar dolar değerindeki AbilityOne fonunun yılda 2,3 milyar dolarlık bölümü, ABD Savunma Bakanlığı’na ve hükümetle bağlantılı bazı büyük şirketlere aktarıldı.
 
ENGELLİLER YERİNE SAVUNMA BAKANLIĞI’NA VERİLDİ
 
Kâr amacı gütmeyen SourceAmerica kurumunun yürüttüğü programa göre, paranın çalışanlarının en az yüzde 75’inin engellilerden oluştuğu şirketlere verilmesi gerekiyordu. Temmuz ayında da söz konusu fonun yeterli sayıda engelli personelin çalışmadığı şirketlere aktarıldığı yönündeki eleştiriler gündeme gelmişti.
 
WikiLeaks’in açıkladığı belgeler, milyarlarca dolar değerindeki büyük bölümünün Savunma Bakanlığı ile Boeing ve Lockheed Martin gibi şirketlere aktarıldığını ortaya koyuyor.
 
ABD’de engelli istihdamı için çalışan en büyük örgüt olan SourceAmerica sözcüsü Nancyellen Gentile ise, iddiaları reddederek bu haberleri ‘karalama kampanyasının bir parçası’ olarak niteledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika