spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Wall Street’ten Erdoğan’a ‘namert’ cevabı

Seçtiklerimiz

Türk jetinin Suriye hava sahası içinde düşürüldüğünü iddia ettiği için Başbakan Erdoğan’ın büyük tepki gösterdiği Amerikan Wall Street Journal gazetesi konuyu yine haber yaptı.

Erdoğan’ın namertlikle suçladığı gazete kaynaklarının Amerikalı yetkililer olduğunu tekrarladı. Ancak herhangi bir isim vermedi.

Amerikan gazetesi haberi, bugün de devam ettirdi. Ankara’dan gelen tepkileri, "Türkiye, düşürülen jeti konusunda pozisyonu değiştirmiyor" başlığıyla verdi.

Gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sitesinde, uçağın uluslararası sularda düştüğü görüşünü tekrarladığını yazdı. Erdoğan’ın kendilerine yönelik eleştirilerine de tüm ayrıntılarıyla yer verdi.

KAYNAKLARI ABD’Lİ YETKİLİLERMİŞ

Yazıda eleştiriye neden olan haberin kaynaklarının Amerikalı yetkililer olduğu yinelendi. Ancak herhangi bir isim verilmedi.

Gazete, Amerikalı yetkililerin Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt vermemeyi tercih ettiğini yazdı.

Wall Street Journal, Ankara ve Washington arasındaki bilgi uyuşmazlıklarına rağmen iki ülkenin ilişkilerinin bundan etkilenmeyeceği görüşünde. Çünkü Türkiye, Amerika ve Batı ülkelerinin Suriye krizindeki stratejilerinde kritik bir role sahip.

Yine gazeteye göre, 2009 ve 2010’daki önemli gerilimlerin ardından Ankara ile Washington arasındaki işbirliği özellikle son aylarda iyice arttı.

NAMERT!

Wall Street Journal Ankara’yı kızdıran haberinde Türk uçağının Suriye hava sahası içinde vurulduğunu öne sürmüştü. Bu haberi içinde güvenilir kaynaklar diye belirsiz bir tabir kullanmıştı.

Bu haber üzerine Başbakan Erdoğan dün partisinin Ankara kongresinde ünlü gazeteye sert sözlerle yüklenmişti.

Erdoğan, "Son 1-2 gün içerisinde Suriye tarafından uluslararası sularda düşen uçağımızla alakalı Wall Street Journal gazetesi bir yayın yapıyor. Bu yayında uçağımızın Suriye sınırları içinde vurulduğunu söylüyor. ABD’de yaklaşan seçimler var. Aynı gazete farklı yayın yaptı, haber yalandı. Şimdi ise aynı şekilde doğru olmayan yayın yaptılar.

 "Güvenilir kaynak" diyorlar kimmiş o kaynak açıkla. Namertlik kapının arkasından dolaşmaktır. Bu gazete namert. Bu iddiaya itibar edenler de namerdin izinden gidiyor. Bizim verilerimize göre uçak 13 mil açıkta uluslararası sularda vurulmuş, onların hava sahasına düşmüştür." demişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika