spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Volkswagen ile Tesla arasında uçak krizi

Seçtiklerimiz

Alman otomotiv devi Volkswagen ile Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla arasında uçak krizi çıktı. Otomotiv dünyasına sonradan girmesine rağmen iddialı çıkışlar yapan Musk, SUV aracı Model X ile ilginç bir rekor denemesi yaptı.
 
Avustralya’daki Melbourne Havalimanı’nda gerçekleşen denemede, 2.5 ton ağırlığındaki Model X, Qantas Havayolları’na ait 130 ton ağırlığındaki Boeing 787-9 uçağını çekmeyi başardı.
 
Ancak, büyük ses getiren bu başarı sonrası yapılan ‘Bir otomobil ilk kez bir yolcu uçağını çekti’ iddiası krize yol açtı. Çünkü uçak çeken ve rekor denemesi yapan ilk marka Tesla değildi.

VW bundan tam 12 yıl önce yolcu uçağını çeken ilk markaydı. 2006’da Touareg’le 155 ton ağırlığındaki Boeing 747 uçağını Londra Dunsfold Havalimanı’nda çekerek, rekora imza attı. Ayrıca 2013’te Nissan Patrol, 2017’de ise Porsche Cayenne uçak çekerek, rekor kırdı.

 
Tesla’nın rekor denemesinin Volkswagen’in üçüncü jenerasyon Touareg’in Avusturya-Salzburg’da düzenlenen uluslararası basın test sürüşlerine denk gelmesi ise manidar bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika