spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Virgin Galactic İlk Uzay Yolcusunu Gönderdi

Seçtiklerimiz

Virgin Galactic’in uzaya gönderdiği ilk kadın olan ve aynı zamanda firmanın baş astronot eğitmenlerinden olan Beth Moses, aracın iki pilotu ile birlikte bu sabah saatlerinde uzaya ulaştı.

Virgin Galactic’in uzay aracı VSS Unity, yolcuların uzayın eşiğindeyken yerçekimsiz ortamı tecrübe edebilmeleri için tasarlandı fakat geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sadece Dünya’nın atmosferine kadar ulaşabiliyordu. Bu durum, Aralık ayında Virgin Galactic’in uzay aracını 82.7 kilometre yukarı göndererek tarih yazmasıyla değişti.

Uzay araçları için bu yükseklik fazla sayılmasa da uzayın başlangıcı olarak kabul ediliyor.Şirket bugün, hala tarih yazan uçuşları gerçekleştirebildiğini bütün dünyaya göstermiş oldu.

Aracın iki pilotu Dave Mackay ve Mike Masucci, aracın motorlarını ateşlediler ve 89.9 kilometre gibi yüksek bir irtifaya ulaştılar. Bu, aracın şu ana kadar ulaştığı maksimum yükseklik.

Araç, uçuş sırasında 3 kere en yüksek hızına ulaşarak ses hızını aştı ki bu da Virgin Galactic için bir ilk oluyor.Bu, VSS Unity aracının uzaya ilk defa sadece iki pilot yerine üç insanı aynı anda taşıdığı uçuş oldu.

Moses, müşterilerin ne yaşayabileceklerini deneyimlemek için kabinindeki koltuğundan kalktı ve yerçekimsiz ortamda dolaştı. Elde edindiği deneyimlerle birlikte Moses, müşterilerin uçuşlarını hazırlamak ve müşterileri bilgilendirmek gibi konuların sorumluluğunu üstlenecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika