spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Uzmanları kayıp Malezya uçağının sırrını çözdü

Seçtiklerimiz

2015 yılında Kuala Lumpur’dan Pekin’e yapılan rutin uçak seferlerinden birinde uçak, içindeki 239 yolcuyla birlikte bir daha asla bulunamamak üzere kaybolmuştu. Uçağın kaybolmasından sonra yapılan yoğun çalışmaların hiçbiri net bir sonuca ulaşamamış, uçağın akıbeti belirlenememişti.
 
Şimdi iste bir grup havacılık uzmanından oluşan uzman paneli cevapları bulduğuna inanıyor.

Kayıp Malezya uçağı kasten düşürülmüş


60 Minutes Australia programına çıkan önde gelen havacılık uzmanları, kaptan pilot Ahmet Şah’ın uçağı kasten Hint Okyanusu’na düşürerek toplu bir katliam yaptığını öne sürdü.
 
2 yıldır bu konu üzerinde çalışan kıdemli Boeing 777 pilotu ve eğitmeni Simon Hardy, Malezya Havayolları 370 numaralı uçuşun uçuş planını tekrar oluşturarak bu sonuca vardığını açıkladı.
 
İncelemeye göre uçak 2 ülke sınırı boyunca, 2 ülkenin de askeri birliklerine yakalanmayacak şekilde zikzak çizerek uçmuş.  Sınır boyunca uçarken uçağın uydu alıcısının (transponder) kapatıldığını da aktaran Hardy, bunun bariz bir şekilde kasıtlı bir manevra olduğunu söyledi.

Pilot kaybolmaya çalışmış


Kanada Ulaşım Güvenlik Heyeti’nden Kıdemli Müfettiş Larry Vance ise gerçekte olanları bildiğine inandığını; pilotun kendini öldürmeye karar verdiğini, bunun için uçağı uzak bir yere götürerek kaybolmaya çalıştığını söyledi.
 
Vance; “Ne yazık ki kendisiyle birlikte uçaktaki herkesi de öldürdü. Üstelik bunu kasıtlı bir şekilde yaptı. Uçağı önceden belirlediği bir yere götürmeye çalışıyordu. Bunun için de 6 saat boyunca uçması gerekti” diye konuştu.
 
Bu görüşe katılmayan  2 uzman ise, uçak kaybolduğunda kimsenin uçağı kontrol etmediğini; Şah’ın ilk başta zannedilenden 180 kilometre daha fazla uçtuğunu ve uçak enkazını mevcut arama bölgesinin dışına çıkardığını öne sürüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika