spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Uzayda dünya manzaralı otel

Seçtiklerimiz

Genişletilebilir uzay alanları inşa eden Bigelow şirketi ile United Launch Alliance (ULA) birleşerek 2020 yılında uzaya bir otel kurmayı amaçlıyor. 
 
 
Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) genişletilebilir uzay modülünü birkaç gün önce gönderen Bigelow şirketi bu sayede ileride Ay ve Mars üzerinde kurulması planlanan yaşam alanlarının uzay koşullarında testini de yapmış oluyor.
 
 
Sıradaki plan ise uzayda başlı başına bir otel inşa etmek. Elbette böyle bir otelin ilk ziyaretçileri ISS’deki astronotlar olacaktır. Ancak şirket bu oteli bir gün her vatandaş için kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor. Böyle bir otele gidenler direkt olarak astronot unvanı almış olacaklar. Ne de olsa atmosferde 100km ve üzerine çıkan herkes astronot unvanı alabiliyor. Bu da gelecekte uzay otellerinin çok rağbet göreceğini işaret ediyor.

 
 
Dünya’daki tatil sezonu anlayışının aksine (ki onu mevsimler belirler) uzayda böyle bir dert yok. Her an her dakika tatil sezonu. Çünkü zaten atmosfer dışında olacaksınız. Ama bir uzay oteline gitmek belli riskleri de göz önüne almanızı gerektirir 

 

 
Artık tatil pazarlayan web sitelerinde yeni bir kısım olabilir: Atmosfer dışındaki oteller için tıklayınız. Bu şu an kulağımıza çok garip gelse de gelecekte bu olacak. Çünkü insanoğlunun son 50 yılda uzay bilim ve teknolojilerinde kat ettiği mesafeye bakınca gelecek 50 yıl içinde daha inanılmaz şeylerin olacağını beklemek hayalcilik olmaz. 
 
 
Peki siz bir uzay otelinde her şey dahil konaklama ister miydiniz? Tabii ‘her şey dahil’ derken açık büfe yemek, pişmekte olan bir döner veya buna benzer bir şey canlanmasın kafanızda. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika