spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Urfalılar’dan THY’ye Bir Dava Daha

Seçtiklerimiz

UMRE SEVİNÇLERİ ZEHİR OLDU

Şanlıurfa’dan umreye giden bir aile dönüşte ilginç bir olayla karşılaştı. Babası umreden döndü oğlu Medine de mahsur kaldı. Siyasiler, milletvekilleri devreye girdi. Arabistan Türk Konsolosluğu arandı.

Türk Hava Yolları ile Umreye giden Tahir Coşandal’ın, Medine Havaalanı’nda elinde elektronik bileti olan oğlu uçağa alınmadığı ileri sürüldü. Babası çareyi milletvekillerinde ve siyasilerde aradı. Suidi Arabistan Türk Konsolosluğu ile irtibata geçildi. Uzun uğraşlar ve çabalar sonucu babası ile oğlunun bir birine kavuşması hiçte kolay olmadı.

Baba ile oğul Umre coşkusunu yaşamak için geçtiğimiz günlerde birlikte Medine’ye gitti. Umre sevinçlerini yaşayıp Türkiye dönecekleri gün Türk Hava Yolları baba ile oğlunun arasına girdi.

BABA İLE OĞLUNUN KAVUŞMASI HİÇ DE KOLAY OLMADI

Babaannesi ve babasıyla umreye giden 17 yaşındaki Derviş Çoşandal’ın umre dönüşünde elektronik “e” bileti sistemde görülmedi. Türk Hava Yolları ile görüşen babası Tahir Coşandal “Biletiniz sistemde görülmüyor” cevabını aldı. Çaresiz kalınca oğlunu Medine de bırakan baba Coşandal, annesiyle Türkiye’ye, Türk Hava Yollarıyla döndü. Geri de kalan ve dil bilmeyen oğlu ise Medine de bir otel bulup babasına, ailesine kavuşacağı günü bekledi.

Tahir Coşandal ise önce Şanlıurfa’da siyesi parti temsilcilerini aradı. Ak Parti Milletvekili Mahmut Kaçar’ın girişimleri ile Suudi Arabistan Türk Konsolosluğu ve Türk Hava Yolları yönetimine ulaşıldı. Uzun uğraşlar sonucu THY’de bileti olmasına rağmen sistemde görülmediği için uçağa alınmayan Derviş Coşandal, ek yeni ücretler ödeyerek ertesi gün uçuş için onay aldı.

DAVA AÇACAKLAR

Bir gün sonra babasına ve babaannesine kavuşan Derviş Coşandal umre sevincinin zehir edildiğini ileri sürdü.        

Babası Tahir Coşandal ise Türk Hava Yollarını suçladı. Baba Coşandal, "Bu ayıp THY yeter. Sorumluların cezalandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. THY mahkemeye vereceğiz."dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika