spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uluslararası havacılıkta virüs işbirliği güçlendirilmeli

Seçtiklerimiz

Başkent Uluslararası Havalimanı ve Shunfeng Lojistik şirketinin Kuzey Çin Merkezi’nde incelemelerde bulunan Çin Başbakanı ve Merkezi Salgınla Mücadele Liderlik Grubu Başkanı Li Keqiang,havacılık taşımacılığı alanında salgınla mücadelede uluslararası işbirliğinin güçlendirilerek, salgının sınır ötesi bölgelerde yayılmasının etkili şekilde önlenmesi gerektiğini belirtti.

Li, salgınla mücadelenin yanı sıra sosyal ve ekonomik kalkınmaya destek verilebilmesi için lojistik sektörünün yurt içinde ve yurt dışında sorunsuz ilerletilmesi gerektiğini de dile getirdi.

 
ULUSLAEAEASI TOPLUMUN ORTAK TEHDİDİ…


Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre; son zamanlarda COVID-19 salgınının küresel boyutta hızlı bir şekilde yayıldığına, salgının uluslararası toplumun ortak tehdidi olduğuna işaret eden Li Keqiang, uluslararası örgütler ile ilgili ülke ve bölgelerin salgını önleme ve kontrol etme konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Li, özellikle havacılık taşımacılığı alanındaki işbirliğinin pekiştirilerek, personel iletişiminin güvenliğini korumak üzere sert tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Li, bu tedbirlerin hem bütün yolcular için, hem dünya ülkelerinin halkları için, hem uluslararası işbirliği için sorumlu bir tavır olduğuna dikkat çekti.

 
Lojistik işletmelerin yeniden işbaşı yapmasına büyük önem verdiğini kaydeden Li, lojistik zincirinin endüstriyel zincir ile tedarik zinciri arasında bağlantı rolü oynadığını ve şu an ülke genelinde işletmelerin yeniden üretime başlaması için lojistik sektörünün temel sağladığını ifade etti.
 
Li, ekonomik kalkınmayı hızlandırmak ve halkın yaşam ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha etkili, daha kolay ve daha istikrarlı lojistik desteği sağlanması gerektiğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika