spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Ukraine Airlines 900 çalışanını işten çıkarıyor

Seçtiklerimiz

Şİrket tarafından yapılan basın açıklamasında UIA Başkanı Evgeniy Dikhne‘nin mesajı “Artık şirket yönetimi maliyetleri düşürmek ve yapılan tek uçuşlardan gelir elde etmek için mümkün olan tüm önlemleri alıyor.

Hedefimiz şirketi ve kilit personeli, özellikle uçuş personelini korumak. Ne yazık ki, havayolu şirketlerinin faaliyetlerinde önemli bir azalmanın sonucunda, süreç 900 son derece profesyonel çalışanın işten çıkarılmasıyla sonuçlandı.” şeklinde verildi.

 
Havayolunun basın servisi UIA’nın yasaya uygun olarak personel azaltma sürecinin en az iki ay süreceğini söyledi.
 
Şirkete göre, 2020’nin başında UIA’nın 2560 çalışanı vardı. Havayolunun basın servisi, personel azaltımının öncelikle idari personeli ve kabin ekibini etkileyeceğini söyledi.
 
Dikhne, bu yıl 17 Mart tarihinden beri düzenli yolcu hava taşımacılığına yönelik kısıtlayıcı önlemlerin getirilmesiyle bağlantılı olarak, UIA’nın çalışmalarının neredeyse durdurulduğunu vurguladı.Şirket ayrıca UIA uzun menzilli filosunun da azaltılacağını belirtti.
 
Salgından önce, UIA filonun 2020’de 34 uçak olacak şekilde genel bir azalmayı planlamaktadır. (2019’daki filo 42 birimdi). Karantinadan sonra duyurulan UIA uçuş kurtarma programına göre, havayolu uzun menzilli filosunu azaltmayı ve 14 uçak kullanmayı planlıyor.
 
Daha önce UIA hükümete, şirketin finansal istikrarını korumak için şirkete % 5-6 oranında 50 milyon $ ‘lık bir istikrar kredisi sağlama talebinde bulundu. UIA Başkanı iyimser bir senaryoda şirketin yıllık zararını 60 milyon dolar olarak tahmin ediyor.
 
Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın sahibi kim?


Ukraine International Airlines 1992 yılında kuruldu. Menkul Kıymetler Piyasası Ulusal Komisyonu ve Tüzel Kişiler ve Bireysel Girişimciler Devlet Sicilinin bilgi açıklama sistemi bilgilerine göre, sahipleri açıklanmayan Kıbrıs Ontobet Promosyonlar Limited Şirketi doğrudan veya dolaylı olarak hisselerin % 100’ünü kontrol etmektedir.
 
Havayolunun nihai faydalanıcılarından biri oligark Igor Kolomoiskiy. Kiev’deki 16. yıllık Yalta Avrupa Stratejisi (YES) sırasında, havayolu şirketinin hisselerinin% 25’ine sahip olduğunu açıkladı ve ayrıca UIA’nın başka bir sahibinin Ukrtatnafta yönetim kurulu başkanı Pavel Ovçarenko olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika