spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçakta yolcular hangi koltuk tercihini yapıyor?

Seçtiklerimiz

Amerika’da yapılan bir araştırma kadın ve erkek yolcuların uçakta farklı tercihlerini ortaya çıkarttı. Koltuk tercihinden yemek seçimine, uçakta alış verişten yemeklere kadar kadın ve erkek yolcular adeta birbirlerine tamamen zıt özelliklere sahip bulunuyor.

 

   

   

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

       

           

           

           

       

   

KADIN- ERKEK YOLCUNUN KOLTUK TERCİHİ
KADIN YOLCU NASIL DAVRANIYOR ERKEK YOLCU
Çoğunluğu cam kenarını istiyor. Burayı tercih ederken amacı rahatsız  edilmemek. Nereye oturuyorlar? Koridoru rahat oturup ayaklarını uzatmak, ve kolay giriş-çıkış için  istiyor.
Böyle bir kavga yanyana oturan iki kadın yolcu arasında neredeyse hiç  yaşanmıyor. Kadın yolcular genellikle ayaklarını-kollarını uzatırken yan  koltuğun sınırlarına girmiyor. Kol koyma yeri kavgası Kol koyma yerini kapmayı erkek iktidar bölgesini ilan etmek anlamına  geliyor.Yerine oturur oturmaz kol koyma yerini kapıyor.
El çantası taşıdıkları için kabin bagajlarını yanlarına almıyorlar.  Boyutları kurallara uygun bile olsa bavulunu kargoya veriyor. Kabin bagajı  Daha az parçayla seyahat ediyorama bavullarını yanından ayırmak  istemiyor.
Genellikle salataları, hafif yemekleri tercih ediyor. Uçmadan önce tercihli  yemek sunan havayollarında diyet yemek yükleten çok. Ama bir çok kadın yolcu  tatlıyı da atlamıyor. Yemekler Genellikle ana yemekleri yiyorlar.Aparetif, salata veya tatlılarla erkek  yolcularınarası pek iyi değil. Ana yemek tercihlerinde kırmızı et ezici ağırlığa  sahip. İkinci tercih balık.
Genellikle salataları, hafif yemekleri tercih ediyor. Uçmadan önce tercihli  yemek sunan havayollarında diyet yemek yükleten çok. Ama bir çok kadın yolcu  tatlıyı da atlamıyor. Nasıl uyuyorlar? Battaniyeyi pek aramıyor. Işıktan kadınlar kadar rahatsız olmuyor. Eğer  erkek yolcu yorgunsa her durumda kestirmeye başlayabiliyor.
Daha az yükle seyahat etseler de dış hat uçuşlarında uçağa binerken de  inerken de gümrüksüz satış mağazalarından bolca alış veriş yapıyorlar. Bazıları  ise uçakta satılan duty free ürünlerini önceden inceliyor. Alış verişin önemli  bölümü erkeğe göre daha bilinçli. Uçakta veya terminalde alış veriş alışkanlıkları Genellikle son dakika hediye almak için alış veriş yapıyor. Erkekler için  uçakta satılan duty free ürünleri adeta hayat kurtarıcı. Havayolları bu  özelliklerini bildiği için erkek yolcuların hediye ihtiyaçlarını karşılayacak  hem de yüksek ciro yapacakları ürünleri koyuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika