spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçakta köpek oksijensiz kalınca öldü

Seçtiklerimiz

ABD’nin havayolu şirketi United Airlines’a ait bir uçakta baş üstü dolabına konulan köpek öldü.
Houston’dan New York’a seyahat eden uçakta kabin görevlisi, bir yolcudan Fransız buldok cinsi köpeğini taşıdığı çantasını, baş üstü dolabına koymasını istedi.
 
Yaklaşık 4 saat süren uçuşun sonunda, köpeğin öldüğü anlaşıldı. Uçuş boyunca havlama sesi duyduklarını belirten yolcular, LaGuardia Havalimanı’na inene kadar köpeğin öldüğünü fark etmediklerini söyledi.
 
Olayın sorumluluğunu üstlenen United Airlines’tan yapılan açıklamada, "Bu trajik kaza asla yaşanmamalıydı. Evcil hayvanların asla baş üstü dolabına konulmaması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.
 
Havayolu Sözcüsü Charles Hobart, kabin memurunun, köpeğin taşındığı çantanın yolcuların koridordan geçişini engellediği gerekçesiyle baş üstü dolabına konulmasını istediğini kaydetti.
 
Köpeğin konulduğu evcil hayvan taşıma çantasının, uçak koltuğunun altına yerleştirilebilecek şekilde tasarlandığı belirtilirken, Hobart, çantanın buraya konulmama nedeninin belirsizliğini koruduğunu ifade etti.
 
Havayolu şirketinin olayı araştırdığını ve kabin görevlisiyle konuşulduğunu belirten Hobart, uçuş görevlisinin kimliğini açıklamadı.
 
Hobart, havayolu şirketinin, köpeğin sahibi ve iki çocuğu için alınan biletler ile köpek için ödenen ücreti iade ettiğini, mağdur aileden özür dilediğini sözlerine ekledi.
 
Fransız buldoğunun da arasında bulunduğu basık yüzlü köpek cinslerinin, solunum sorunu riskleri bulunduğu için uçakta dikkatle taşınması gerekiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika