spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçakta bulaşıcı hastalık!

Seçtiklerimiz

Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar apronunda yapılan tatbikata 60 personel katıldı. Havalimanı Sağlık Denetleme Acil Müdahale ekibi ve 112 Acil Servis ambulans ekiplerinin katıldığı tatbikatta, yurt dışından gelen yolcularda bulunabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı alınan önlemler kontrol edildi.  Senaryoya göre, yurt dışından gelen bir uçakta bulunan hastalık şüphesi taşıyan bir kişi ve diğer yolcuların, uçak içerisinde yapılan ilk kontrollerinin ardından Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine sevki gerçekleştirildi. 
 
Antalya Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi sorumlusu Mustafa Doyduk, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 194 ülkenin, imzaladıkları Uluslararası Sağlık Tüzüğü 2005’e göre risk taşıyan havalimanı, liman ve kara hudut kapısı gibi yerlerde halk sağlığı kapasitesinin geliştirilmesi yükümlülükleri olduğunu ifade eden Doyduk, "Ülkemiz 13 uluslararası giriş noktasını ‘Belirlenmiş giriş noktası’ olarak tespit etti. Söz konusu yükümlülüklerden birisi de belirlenmiş giriş noktalarının halk sağlığı acil durum planlarının hazırlanması ve bu planların tatbikatlarla test edilerek güncellenmesidir. Biz de bunu yaptık" dedi. 
 
Doyduk, yaşanabilecek durumlara karşı kurumlararası eş güdümün tatbikatlarla sağladığını vurguladı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika