spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçaklarda Gizli Polis Dönemi

Seçtiklerimiz

Uçakla yapılan seyahatlerde yeni bir dönem başlıyor. TBMM’de kabul edilen torba yasaya göre bazı uçuşlarda gizli polisler de uçakta yer alacak.Havacılık yazarı Musa Alioğlu’na göre, uygulamanın çıkış noktası, Türkiye’ye gelen İsrail, İran ve ABD uçaklarında ‘air marshal’ olarak tanınan hava polisinin kullanılıyor olması ve yine bu yerlerin Ankara’dan, Türk hava sahasına girdiklerinde uçak polislerinin görev yapabilmesi için istekte bulunmaları. 
 
HAVA KORSANLIĞINA TEDBİR
 
Alioğlu şöyle açıkladı: “Özellikle İsrail ve İran terör tehdidi altında olduklarını ifade ederek silahlı uçak polislerine karşı anlayış istedi. Yabancı uçakların silahlı gelmelerine yanıt olarak Türkiye’de de bir hareketlenme yaşandı. Türkiye meydana gelebilecek hava korsanlığı ya da otoritenin tam sağlanamadığı yerlerdeki bombalama gibi durumlara karşı bu tedbiri aldı.”
 
KİM OLDUKLARI BİLİNMEYECEK
 
Seçili uçuşlarda bulunacak görevli kişilerin kim olduğunu yolcular bilmeyecek. Ancak uçağın kaptanı ve kabin amiri gibi yetkililerin haberi oalcak. Uygulamanın yeni bir istihdam alanı oluşturmayacağını ifade eden Alioğlu, “Emniyet Genel Müdürlüğü kendi içinde bir masa kuracak. Ancak yer ekibi ve uçuş ekipleri bir süre sonra bu görevlilere aşina olacaklar, bu durum kaçınılmaz” şeklinde konuştu.
 
THY’DEN DEV ADIM
 
Diğer yandan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "2018’e dair istihdam olarak düşüncemiz şu anda ana kademede ortalama 3 bin, iştiraklerle bakıldığında 3 bin 500. Benzeri bir şekilde gitmesi durumunda bunun 7 bine yükseleceğini öngörüyoruz." dedi.
 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, işe alımlar için başvuruların yüzde 95’inin internet kanalı ile alınacağını ifade ederek, "Sınavla alıyoruz. Alımlarımızın çok büyük bir kısmı, yüzde 95’ten fazlası sınavladır." açıklamasını yaptı. İlker Aycı, yerli uçak motoru üretimine yönelik, "THY Teknik’i bu konuda önemli bir oyuncu olarak görüyoruz ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye’de uçak motoru imal edilmesi hususunda öncü olmak isteriz." dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika