spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uçak yolcusundan adım başı para alınması yanlış

Seçtiklerimiz

Ücretli ikrama son verdiklerini, havaalanları ile şehir merkezleri arasında ücretsiz otobüs servisi koyduklarını açıklayan Ersoy, geniş koltuk aralıklarına sahip uçaklarla ‘ekonomi class’ sınıfını kaldırıp ‘ekonomiplus’ hizmeti başlattıklarını kaydetti.
 
Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, ‘Yolcusunu en çok seven havayolu’ sloganıyla gerçekleştirdikleri yeni uygulamaları, Bodrum’da düzenlediği toplantıda anlattı. Bir yıldır yürüttükleri çalışmalarla konforlu uçuş için farklı konsepte geçiş yaptıklarını ifade eden Ersoy, ‘özel havayollarında her şey paralıdır’ şeklindeki algı karmaşasının önüne geçmek için verdikleri tüm hizmetleri ekonomiplus adıyla tek çatı altında topladıklarını söyledi.

Ersoy, "Ben kendime yapılmasını istemediğim şeyi yolcuma da yapmam." dedi. 60’a yakın uluslararası havayolu ile imzaladıkları anlaşmalarla dünyanın dört bir yanına uçuş imkânı sağladıklarını ifade eden Ersoy, verdikleri hizmet anlayışı ile de ekonomi class kavramını değiştirdiklerini dile getirdi. Yolculara ‘ekonomiplus’ ayrıcalığı getirdiklerini vurgulayan Ersoy, "Uçaklarımızda 77 santim ferah koltuk aralıklarımız, 14 çeşit içecek, kek, sıcak veya soğuk sandviçlerden oluşan ücretsiz zengin ikramlarımız, iPhone, BlackBerry ve iPad uygulamalarımızla kolay ulaşılabilen fiyat avantajlı biletlerimiz, ücretsiz otobüs servislerimizle yolcularımıza birçok ayrıcalık sunuyoruz." dedi.

 
Ersoy, yolcuların online check-in ve koltuk seçme imkânından ücret ödemeden faydalanabildiğini dile getirerek, 12 saate kadar ücretsiz bilet iptali ve 20 kilogram bagaj hakkı gibi ekstra hizmetlerle Atlasjet uçuş konforunu uygun fiyatlarla sunduklarını bildirdi. Bodrum ve yurtdışı uçuşlarda devam eden business class uygulamasının 2012 Nisan’da Dalaman ve Kıbrıs uçuşlarında da hayata geçeceğini belirten Ersoy, Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek seferlerde de artışa gideceklerini söyledi. Ersoy, İstanbul’dan Tahran’a tarifeli uçuş düzenlemeye başlayan ilk Türk özel havayolu şirketi olmanın heyecanını da yaşadıklarını belirterek, "Tahran uçuşlarımızı 2012 Mart’ından itibaren her güne çıkaracağız. Ayrıca mevcut destinasyonlarımızın dışında hatlarımıza yeni uçuş noktaları ekleyeceğiz." diye konuştu.
 
Ersoy’un açıklamasına göre Atlasjet, iPhone ve BlackBerry ile iPad üzerinden bilet satışına başladı. iPad uygulamasıyla Atlasjet’in güncel uçuş tarifelerine, uçuşlar ile ilgili iniş-kalkış saatlerine önceden ulaşılabilecek. Ekrana gelen barkodla da bagajsız yolcular kontuara uğramadan doğrudan uçağa gidebilecek. Önceden alınan biletler ve rezervasyonlarla ilgili işlem yapabilme imkânı da sağlayan mobil uygulamalar sayesinde, havaalanında sırada beklenmeyecek. Jetmil puan sorgulama ve kazanılan puanlarla bilet alma gibi hizmetler de uygulamada mevcut.
 
Ersoy, yolcuların 77 santimetre aralıklı koltuklarda seyahat edebilmesinin uçak başına kendilerine 1,5 milyon dolardan toplam 10 uçakta 15 milyon dolara mal olduğunu ifade etti. Ücretsiz ikramın yıllık maliyetinin 10 milyon dolar olduğunu anlatan Ersoy, 2 milyon 250 bin Euro’ya 9 yeni otobüs alarak il ve ilçelere ücretsiz ulaşım servisi başlattıklarını kaydetti. Ersoy, rötarsız uçuşlar için İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yedek uçak beklettiklerini ve bunun için de yaklaşık 4,5 milyon dolar ayırdıklarını ifade ederek, yılbaşından sonra da her ay farklı ikram vererek yolculara sürpriz yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ersoy, bütün bunların, bilançolarına yıllık 30 milyon dolar ek yük getirdiğini, ancak kendilerinin belirlediği konsept gereği ‘ekonomiplus’ adını verdikleri bu hizmeti sürdüreceklerini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika