spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Uçak Yan Sanayisi İçin Osb Projesi Hızlandırdı

Seçtiklerimiz

 Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eloğlu’nun işadamlarından havacılıkla ilgili yan sanayi kurulması  için çalışma yapma çağrısı üzerine harekete geçti.ATSO, bu yıl içinde açılması planlanan Zafer Havalimanı yakınına teknoloji ağırlıklı bir OSB kurulması ve buraya hafif raylı sistemle ulaşım sağlanması için başlattığı proje çalışmalarını hızlandırdı.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı ziyarette Afyonkarahisar Belediye Sosyal Tesislerinde hemşehriyle bir araya gelen Bakan Eroğlu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yakın bir zamanda Afyon Askeri Fabrika da 60 milyon dolarlık zırhlı araçlar için kompozit başlık yatırımına girmesinin ardından milli proje olan Atak helikopterlerinin de üretimi için büyük bir yatırıma gireceğini duyurmuştu.

Bakan Eroğlu, "Türkiye’de hızlı trenden sonra milli teknoloji ile yapılacak Atak helikopterlerinin üretimi konusunda büyük bir atılım yapılacak. Ben de diyorum ki; Afyonkarahisar’ı bir yan üretim merkezi olarak düşünelim bunun planlayalım. İkincisi, savunma sanayinde büyük bir hamle yapılacak. Afyonkarahisar için bu biçilmiş bir kaftan. Zafer Havalimanımız açılıyor, askeri havaalanımız var. Burada mutlaka helikopter ve uçak yan sanayi ve savunma sanayi için bir çalışma yapılmasını bekliyoruz. Özel sektörü de devreye sokarak bunu düşünelim, planlayalım." ifadelerini kullanmıştı.

TEKNOLOJİK OSB ÇALIŞMASINI HIZLANDIRDIK

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Bakan Eroğlu’nun gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmalara başladıklarını söyledi. Afyonkarahisar’da kurumlar arasında ciddi bir uyum olduğunu söyleyen Serteser, bir heyetle birlikte yakın bir zamanda Ankara’ya çıkartma yapacaklarını belirtti. Burada Bakan Eroğlu ve diğer yetkililerle tekrar görüşeceklerini ve neler yapılabileceğini masaya yatıracaklarını ifade eden Serteser, “Bakanımız bizi yönlendiriyor. ‘2023 yılında 7 milyar dolar ihracat’ diyor, ‘hedeflerinizi büyük tutun’ diyor. Bizim şu andaki 300milyon dolarlık ihracatı nasıl çıkartacağız. Aynı sektörlerde kalacaksak en fazla bu 2 milyar dolarda olur. Yeni sektörler olursa örneğin savunma sanayi bu rakamları yakalamamız mümkün. Bu durum Afyonkarahisar’ı çağ atlatır. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz. İlerleyen aylarda bir gelişme olması halinde iş adamlarımızı bu konuda yönlendirmeye hazırız.” dedi.

Afyonkarahisar’da kesinlikle bu konunun hayata geçirilmesini istediklerini ifade eden Serteser, konunun şekillendirilmesi sırasında tüm çalışmaları Eroğlu ile birlikte yapacaklarını belirtti. Serteser, Afyonkarahisar’da Zafer Havalimanı’nın bu yıl içinde açılmasının planladığını ifade ederek, yurt dışından turist gelmesi, iş adamlarının ulaşım kolaylığı ve ihracat imkanlarının sağlanması ile kentin önemli bir merkez olacağını anlattı. Serteser, Zafer Havalimanı yakınlarına teknoloji ağırlıklı OSB kurulması konusunda çalışmaların sürdüğünü, yer tahsisinin yapılmak üzere olduğunu dile getirdi. Serteser, uçak yan sanayi konusunda mutabakata varılması halinde OSB’nin bu yatırımlara göre planlanacağını, şehir merkezinden hafif raylı sistemle ulaşımın sağlanması projesinin da planlandığını dile getirdi.

Afyonkarahisar’ın açılacak olan 5 yıldızlı termal otellerle 20 bin yatak kapasitesi ile Türkiye’de birinci sıraya oturacağını ifade eden Sertereser, termal turizmin hareketlenmesi ile birlikte yan sanayinin hayata geçirilmesinin kenti önemli bir merkez haline getireceğini anlattı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika