spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçak şehitleri anıldı

Seçtiklerimiz

Kazada yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan ve yanlarında mum yakan aileler, fotoğrafların yanına karanfil bıraktı. Uçak kazasında oğlu Ercan Demirkol’u kaybeden Süleyman Demirkol, yaşamını yitirenlerin aileleri adına açıklama yaptı. Demirkol, evlat acısının çok zor olduğunu ve acılarının hep diri olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
UÇAK FACİASINDA ÖLENLEREN YAKINLARI
 
"Allah anne ve babalara evlat acısı göstermesin. Evlat acısı kadar zor şey yoktur. Acı vardır biber acısı gibi. Yersiniz ağzınız yanar, bir müddet sonra acısı geçer. Acı da vardır badem acısı gibi, yersiniz ağzınızın tadı bozulur, bir tatlı bir şey yersiniz bir müddet sonra geçer. Acı da vardır ciğer acısı gibi yanar, yanar, yanar mezara kadar yanar. Başka ne diyeyim. Allah ciğerimizi yakmış, başka anne babaların ciğerini yakmasın. Ciğerimizi yakanların da Allah ciğerini yaksın."
 
‘ÖLENLERİN ANISINA SİVİL HAVALANI YAPILSIN’
 
Baba Demirkol, daha önce başlattıkları kampanya ile 9 bin imza topladıklarını ve 75 kişinin anısına Diyarbakır’da sivil havaalanı yapılmasını istediklerini de ifade ederek şöyle dedi:
 
"Bizim talebimiz budur. Büyükşehir Belediye başkanı bize söz verdi. 75 kişi adına park yapılacaktı, onu da istiyoruz. Her ölüm yıl dönümlerinde bunları dile getiriyoruz. Ama, maalesef burada kalıyor. Kimse bu olayın üzerine de gitmiyor. Bu uçak düştü mü, düşürüldü mü bize gelen raporlar da karanlıktır. Açık bir şeyi yoktur." Havaalanındaki tören, aileler adına yapılan konuşmalardan sonra sessizce sona erdi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika