spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uçak pistten çıktı

Seçtiklerimiz

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, Asya gezisinin ikinci durağı Filipinler’de, geçen yılki tayfun felaketinden en çok etkilenen Tacloban kentini ziyaret etti. Ancak kötü hava koşulları, Papa’nın ziyaretini yarıda keserek Manila’ya dönmesine neden oldu. Çıkan fırtınada bir Papalık gönüllüsü ölürken, Filipinler Devlet Başkanı’nın yardımcılarını taşıyan uçak da pistten çıktı. Hürriyet ‘te yer alan habere göre Papa, geçen yıl meydana gelen Haiyan tayfununda yaklaşık 7 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği Tacloban’ın Leyte Adası’nda halkla buluştu. Papa Francesco, Palo katedralinin yanında düzenlenen törende tayfundan kurtulanların da bulunduğu yaklaşık 150 bin kişiye hitap etti.

Yağıştan korunmak amacıyla yağmurluk giyen Papa, geçen yılki felaketi izlerken mutlaka Filipinler’e gelmek zorunda hissettiğini belirterek, "Buraya gelmeye karar verdim. Sizinle birlikteyim. Biraz geç oldu ama sizinleyim. Birçoğunuz ailenizi ve her şeyinizi kaybettiniz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ancak Tanrı biliyor. Yapabileceğim şey, sessizlik içinde kalmak ve tüm kalbimle sizinle olmak" dedi. Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan dini lider için "Seni Seviyorum Papa" sloganları atıldı. Konuşmasını İngilizce yapmayı planlayan Papa’nın, birçok Filipinlinin İspanyolca bilmesi nedeniyle bu dilde halka hitap etmeye karar verdiği kaydedildi.

Haiyan tayfunundan kurtulan 30 kişiyle yemek yiyen Papa, şiddetini artırarak bölgeye yaklaşan Mekkhala fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle Leyte’den erken ayrılarak başkent Manila’ya dönmek zorunda kaldı.

Bir kişi öldü

Papa, törene katılanlara, "Hepinizden özür diliyorum. Hakikaten çok üzüldüm. Çünkü, sizinle daha uzun süre birlikte olayı planlamıştım" diye seslendi. Törene katılan 27 yaşındaki bir Papalık gönüllüsü, fırtınada yıkılan bir çelik iskelenin altında kalarak yaşamını yitirdi. Dünyanın en kalabalık üçüncü Katolik nüfusuna sahip Filipinler’de 80 milyon Katolik bulunuyor. Daha önce ülkeyi ziyaret eden iki papaya suikast girişiminde bulunulması nedeniyle başkent Manila ve Leyte’de Papa’nın ziyareti için 40 bin asker ve polis görevlendirildi.

Uçak pistten çıktı

Papa’nın uçağının Manila’ya gitmek üzere havalanmasından yaklaşık 30 dakika sonra Tacloban havalimanında talihsiz bir olay yaşandı. Aralarında Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino’nun üç yardımcısının da bulunduğu 16 kişi taşıyan bir uçak, taksi yaparken şiddetli rüzgar nedeniyle pistten çıktı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika