spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Uçak bilet ücretleri şeffaflaşacak

Seçtiklerimiz

Havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenlemeye gidildi.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Hava Yolu Bilet Satışları Genelgesi yayımlandı.

Buna göre, havayolu işletmelerinin bilet rezervasyon, pazarlama, reklam, satış işlemlerinde müşterilerin bilet tercihlerini daha bilinçli yapabilmesi amacıyla havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Havayolu işletmelerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden yapılan ilanlarında ilk afişe edildiği bölümde bilet ücreti tüm zorunlu ödemeleri de kapsayarak "her şey dahil bilet ücreti" şeklinde açık olarak belirtilecek. Her şey dahil bilet ücretinin bölümleri (temel ücret, hizmet bedeli, vergi, harç, yakıt, güvenlik, sigorta gibi giderlerin toplamı veya detayları) kullanıcının kolaylıkla erişebileceği şekilde ilgili satış kanalında gösterilecek.

Her şey dahil bilet ücretleri hizmet sınıflarına göre (ekonomi, business gibi) ayrı ayrı ilan edilecek.

Yolcuya özel sunulan, ilave ve isteğe bağlı hizmetler için alınacak ücretler, ilgili satış kanalında açık, şüpheye yer bırakmayacak biçimde belirtilecek. Her şey dahil bilet ücreti üzerine ilave veya isteğe bağlı hizmetler dışında ekleme yapılmayacak.

İşletmeler bilet ücretlerinin basılı, görsel veya internet ortamındaki tanıtımlarını her şey dahil bilet ücretini esas alarak yapacak. Bilet rezervasyon değişiklikleri, iptal ve iade kuralları ilgili kanalda ilan edilecek ve satın alma işlemleri tamamlanmadan önce yolcuya bilgi verilecek.

Söz konusu işletmelerin hizmet altyapılarını 90 gün içerisinde genelgeye uyumlu duruma getirmeleri gerekiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika