spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Uçağın camlarına bu notları kim bırakıyor?

Seçtiklerimiz

Yaptığı işi seven bir hostes, yolcuların seyahatlerini biraz daha rahat ve mutlu kılmanın oldukça naif ve etkili bir yolunu bulmuş; uçuş başlamadan önce bir parça kağıda yazdığı motive edici notlarla bezeli bu küçük kağıtları uçağın camlarına yapıştırmak.
Taylor Tippett, Amerika ’nın öncü havayollarından birinde hosteslik yapıyor. Şu an Washington D.C.’de yaşayan Tippett’in bundan bir yıl önce başlattığı uçak camlarına not bırakma projesi bu ara sosyal medyada epey ses getiriyor. Cama yapıştırdığı notların fotoğraflarını yüklediği Instagram hesabı bu ara takipçi akınına uğrayan Tippett, fotoğrafını çektiği notları uçuş güvenlik kartının üstüne, bir yolcunun bulması umuduyla iliştiriyor.

 

 
‘Geçmişe bakma’
 
Çektiği fotoğrafları Instagram’a yüklerken kullandığı #wordsfromthewindowseat (Cam kenarı koltuktan notlar) hashtaginin de yaratıcısı Tippett. Hatta yaptığı bu zarif hareket şimdiden başka insanlara da ilham kaynağı olmaya başlamış bile.

 

 
 ‘Aslında harikasın!’
 
Bu notları yazmaya en sevdiği kitaplardan biri olan, Keri Smith’in How to Be An Explorer of the World’de geçen, ‘Halihazırda Davetlisiniz!’ cümlesiyle başlamış Tippett. Yolculara o günü istedikleri şekilde geçirmeleri ilham vermeyi amaçlamış bu alıntıyı kullanarak.
 

 
‘Başkalarına karşı nazik ol’
 
Tippett için Seeker Stores tarafından hazırlanan mini belgeselde Tippett, günde 300’den faza insanla tanışmanın, 30 bin feette bir ‘ofiste’ çalışmanın harika olduğunu da söylemiş. Mashable’da yer alan habere göre, bu notları yazmaya başladığında işlerin bu raddeye geleceğini hiç düşünmediğini söyleyen Tippett, kendisini bekleyen çok fazla güzel şeyin olduğunu da sözlerine eklemiş.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika