spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Uçağımızı Türk mühendisler yapacak

Seçtiklerimiz

Sierra Nevada Corporation şirketinin Başkanı Eren Özmen  yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bu projenin merkezinde olduğunu söyledi. Özmen, Almanya’dan sadece bilgi birikimini kullandıklarını ve yerli uçağı en kısa sürede hayata geçirmek hedefinde olduklarını söyledi. Yerli uçağın Alman üretimi olmadığını belirten Özmen “Almanya ve ABD’deki firmalarımızda çalışan mühendislerimiz iki açıdan projeye destek olacaklardır. Birincisi tasarım sürecini kısaltmak için gerekli olan bilgi birikiminin oluşmasına yardımcı olmak, ikincisi uluslararası havacılık sertifikasyonun alınmasına destek olmak. Bu ortak çalışma başarımızın anahtarı olacaktır” diye konuştu.

Yerli uçak projesinin Alman malı olduğu iddialarına projenin yüklenici firmasından yanıt geldi. Türkiye’nin projede merkez olduğunu söyleyen Sierra Nevada Corporation Başkanı Eren Özmen, Almanya ve ABD’den bilgi birikimi desteği alınacağını belirtti.

ERKEN BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞILACAK

Özmen hedeflerinin Türkiye’nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümüne Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış bir yerli yolcu uçağı yetiştirmek olduğunu belirterek “Sertifikasyon süresini de düşündüğünüzde 10-14 yıl alacak olan bir çalışmayı 8 seneye sığdırmak ancak başarısı ispatlanmış bir platformdan elden edeceğiniz bilgi birikimi ile başlayarak mümkün olacaktır. Yalnızca Alman üretimi uçakların bilgi birikimini kullanarak tasarım süresini kısaltmak amacı ile bir basamak olarak kullanılması planlanmaktadır” diye konuştu. Yerli uçak projesinin tanıtımında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRJ 328 adı verilen yolcu uçağının 2019’da ilk uçuşunu gerçekleştireceğini belirtmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika