spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Uçağı bir saatlik uykuyla kullanmış

Seçtiklerimiz

Brezilya-Fransa seferini yaparken düşerek 228 kişiye mezar olan Air France uçağının kaptan pilotunun, seferden önceki geceyi sevgilisiyle geçirdiği için sadece bir saat uyuduğu ortaya çıktı. 2009’da Atlas Okyanusu’na düşen ve Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu’nun da ölümüne neden olan Airbus 330 uçağının kaza nedenine ait detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yetkililer kaptan pilot Marc Dubois’nın (58) Brezilya’ya, o sırada görevde olmayan hostes sevgilisi Veronique Gaignard’ı da götürdüğünü tespit etti. Kara kutuyu dinleyen yetkililer Dubois’nın kazadan önce, “Dün gece yeterince uyumadım. Bir saat yeterli değil” dediğini duydu.

İddiaya göre Dubois sevgilisi ile geçirdiği gece ve festivallere katıldığı haftasonu nedeniyle yorgun düştü. Kazadan sadece dakikalar önce uyandırılan Dubois’nın “Aşağıya in, hayır yukarı çık” şeklindeki son sözlerini de yorgun olduğuna kanıt olarak gösterildi. Ortaya çıkan detaylar ABD’li aktör Denzel Washington’ın başrolünde olduğu ‘Uçuş’ adlı filme benzetildi. Filmde de uçuştan bir önceki geceyi sevgilisiyle geçirip, çok az uyuyan kaptan pilot türbülansa giren uçaktaki 120 kişiden 114’ünü zorunlu iniş yaparak kurtarıp kahraman ilan ediliyor. Ancak pilotun kanında bulunan alkol ve uyuşturucu uzun süre hapis yatmasına neden oluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika