spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TUSAŞ’tan Azerbaycan’da İş Birliği

Seçtiklerimiz

TUSAŞ, Türkiye’nin milli katılım gösterdiği Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı’nda (ADEX) havacılık ve uzay sanayisine yönelik ürünlerini sergiliyor. 
 
Şirketin standında Milli Muharip Uçak, silahlı Hürkuş, insansız hava aracı Anka-S, T625 helikopteri, Göktürk-1 ve Türksat 6A uydularının maketleri yer alıyor.
 
TUSAŞ, fuarda Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMİA) ile bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokole TUSAŞ adına  İnsan Kaynakları Başkanı Mustafa Akkurt imza attı. İmza töreninde TUSAŞ Kurumsal İletişim ve Pazarlama Başkanı Tamer Özmen, Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk de hazır bulundu.
 
Protokolle AMİA bünyesinde bulunan akademik programlarla savunma ve havacılık alanında karşılıklı sürdürülebilir iş birliği tesis edilmesi, birikimlerin paylaşılarak Ar-Ge çalışmalarının hızlandırılması ve karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
 
Mustafa Akkurt, , protokol kapsamında AMİA’nın akademik programlarından yararlanacaklarını ve temel bilimlere ilişkin çeşitli kaynakların Azerbaycan ve Türkiye’ye kazandırılacağını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika