spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TUSAŞ, F-16’nın Sonuncusu Teslim Etti

Seçtiklerimiz

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya’nın ev sahipliği yaptığı törene; aralarında Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Lockheed Martin yetkilerinin de bulunduğu birçok üst düzey davetli katıldı.

TUSAŞ Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, törende yaptığı konuşmada, F-16’nın çok önemli ve özel bir ürün olduğunu, bugün 308’incisi teslim edilen F-16 uçağının takviminden önce büyük bir başarı ile tamamlandığını belirtti.

Lockheed Martin F-16/ F-22 Entegre Muharip Uçak Grup Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeff Babione, Lockheed Martin’in TUSAŞ ile birlikte daha güçlü olduğunu belirterek, "TUSAŞ ile 1984 yılında başlatmış olduğumuz güçlü işbirliğinin büyüyerek devam etmesi umuduyla projede emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ise Blok 50 tipi F-16 projesinin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Amerikan ve Türk hükümeti yetkilileri ile Lockheed Martin ve TUSAŞ çalışanlarına şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, projede emeği geçenlere şükran plaketi takdim etti.

Öte yandan 25 ülkenin seçimi olan F-16 uçağından dünyadaki beş montaj hattından şimdiye kadar tüm dünyaya 4 bin 400 adetten fazla teslim edildi. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine Mayıs 2011 ile Aralık 2012 arasında Gelişmiş Blok 50 Tipi 30 yeni F-16 eklendi.

-TUSAŞ-

TUSAŞ, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından, uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim ve entegrasyon süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda bulunuyor. Havacılık, uzay ve savunma sanayisinde küresel ilk 100 firma arasında yer alan TUSAŞ’ta 1500’ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4200 kaliteli ve deneyimli personel çalışmaktadır

-Lockheed Martin-

Merkezi Bethesda’da bulunan küresel bir güvenlik şirketi olan Lockheed Martin, tüm dünyada 126 bin kişiyi istihdam ediyor ve araştırma, geliştirme, tasarım, üretim, entegrasyon ve ileri teknoloji sistemlerin, ürünlerin ve hizmetlerin idamesi alanında faaliyet gösteriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika