spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

TUSAŞ, 5. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde

Seçtiklerimiz

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde ve bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen "5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde "Türk Havacılığının Dünyadaki Yüzü" sloganıyla yer alıyor.
 
Ana faaliyet alanı, yüksek teknolojili ve kesintisiz Ar-Ge gerektiren "Havacılık ve Uzay Sanayii" olan TUSAŞ, 27-28 Eylül 2016 tarihlerinde "ATO Congresium"da gerçekleştirilen zirveye, özgün ürünlerinin maketlerini sergilediği stand ile katıldı. Etkinliğin ilk günü TUSAŞ Standını; başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Faruk Özlü olmak üzere çok sayıda yetkili ziyaret ederek TUSAŞ’ın ürünlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği Projeleri ve Teknoloji Merkezleri hakkında bilgi aldı.
 
Teknoloji politikasını, "küresel ölçekte sürdürülebilir rekabetçi avantaj sağlaması için teknolojinin temel kaldıraç olarak konumlandırılması" olarak belirleyen TUSAŞ, ihracatı dahil, tüm satışlarında teknoloji yoğunluğunun ve dolayısıyla katma-değerin artırılmasını hedefliyor.
 
Ocak 2009 tarihinde Ar-Ge Merkezi Belgesi alan TUSAŞ’ın Ar-Ge Merkezlerinde 1000’den fazla Ar-Ge ve destek personeli çalışıyor.
 
TUSAŞ’ta geliştirilen özgün ürünler ve yürütülen modernizasyon projelerinin yanı sıra, Ar-Ge Merkezleri bünyesinde, hali hazırda, ürün geliştirme, araştırma ve teknoloji geliştirme, süreç yeniliği, organizasyonel yenilik ve kavram çalışmaları olmak üzere geniş bir çeşitlilikte 50’nin üzerinde proje yürütülüyor.
 
TUSAŞ, Türkiye 2023 Vizyonu çerçevesinde konulan "İhracatta 500 Milyar ABD Doları" hedefine ulaşılması yolunda; mevcut iş portföyünü yeni projelerle ve uluslararası işbirlikleri ile büyütmeye, yeni teknolojilerin kazanılması ile özgün ürünlerini geliştirmeye ve rekabetçiliğini artırma yolunda yatırımlar yapmaya devam ediyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika