spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Türksat ve Inmarsat işbirliği yapıyor

Seçtiklerimiz

Türksat AŞ ve Inmarsat arasında stratejik iş birliğine gidildi.
 
Türksat AŞ’den yapılan açıklamaya göre, iki şirket arasında, geçen yılın aralık ayında yeni imkanlar ortaya koymak amacıyla stratejik ortaklık kurulması kapsamında imzalanan mutabakat resmiyet kazandı.
 
Washington’da düzenlenen Satellite 2016 Fuarı’nda, Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ve Inmarsat Genel Müdürü Rupert Pearce katılımıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

 
Gül, anlaşmanın iki şirkete de katkı vereceğini belirterek, bu stratejik ortaklıkla mobil uydu haberleşme hizmetlerinde daha geniş ve daha güçlü bir portföy sunabileceklerini ifade etti.
 
Pearce ise Türksat ile imzalanan anlaşma nedeniyle çok mutlu olduklarını bildirerek, bölgedeki kullanıcılara en güvenilir mobil uydu hizmetini getirmek için yeni ortaklarıyla çalışmak için sabırsızlandıklarını kaydetti.

 
Her iki şirket, iş birliği kapsamında öncelikle kamu, güvenlik, savunma, denizcilik ve havacılık sektörlerine L-Bant ve Global Xpress hizmetleri sunulması üzerinde çalışacak. Orta ve uzun vadede ise şirketler hizmetlerini, tüm sektörler ve kamu kuruluşları için yaygınlaştıracak.

 
Anlaşmayla Türksat, global kapsama alanında Türkiye, Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya başta olmak üzere müşterilerine mobil uydu ürün ve hizmet portföyü sağlayabilecek. Inmarsat ise müşterilerine Türksat’ın uydu ve bilişim alanındaki ürün ve hizmetlerini sunabilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika