spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Türkiye’nin İlk Yerli Jeti Hürjet Görücüye Çıktı

Seçtiklerimiz

Bu modeller arasında ilk kez jet motorlu eğitim uçağı Hürjet’in de olması dikkat çekti. Koyu gri boyalı Hürjet mock-up’ının üzerine Türk bayrağı asılmıştı.
 
ABD İHALESİNE ORTAK GİRİLDİ
 
TAI bir süredir jet motorlu eğitim uçağı Hürjet’in tasarım çizimlerini kamuoyu ile paylaşıyordu. Mock-up görüntülerinin de ortaya çıkmasıyla birlikte uçağın geçen yıl Amerikan Hava Kuvvetleri ihalesine katılan ve TAI’nin Sierra Nevada Corporation ile ortak teklif ettiği konsept uçağa benzemesi de dikkat çekti.

TAI ile Türk iş insanları Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduğu Sierra Nevada Corporation ihaleye katılmış ancak kısa listeye girememişti.Hürkuş ile başlayan eğitim uçağı konseptinde TAI gelecek yıllarda ekonomik ömürlerini tamamlayacak T-38’lerin yerine Hürjet uçağını geliştiriyor. Jet motorlu, ses hızının üzerinde uçabilecek Hürjet, ayrıca silah taşıyarak yakın hava desteği görevlerinde de kullanılabilecek.

 
HÜRKUŞ İMALAT HATTI
 
Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle birlikte TAI imalat hattını gezdi. İmalat hattında Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmeye başlanacak Hürkuş B’ler dikkat çekti.İlk kez fotoğrafları paylaşılan Dubai Air Show 2017’deki boyamaya sahip uçakların burunlarında üçlü rakam ile kuyrukta görev yapacakları 122’nci Filo’nun akrep arması dikkat çekti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika