spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Türkiye – İran uçak seferlerinde artış

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin dış hat uçuş ağını genişletmek amacıyla diğer ülkelerle sivil havacılık müzakerelerini sürdüren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Türkiye ile İran arasındaki Hava Ulaşım Anlaşması’nı güncellemek üzere İranlı yetkililerle bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve İran Sivil Havacılık Otoritesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mohammed KHODAKARAMI başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katılımıyla 30-31 Ocak 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda,  sefer sayılarındaki artış başta olmak üzere çeşitli konularda anlaşma sağlandı.

İki ülke arasında imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre, Türkiye ile İran arasında toplamda haftalık 39 frekans olan tarifeli yolcu seferleri sayısı 63 frekansa çıkarıldı. Söz konusu frekanslar; her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerince kullanılmak üzere,  İstanbul-Tahran hattında haftada 28 frekans, İstanbul-Tebriz hattında haftada 7 frekans, Tahran-Ankara hattında 7 frekans, İstanbul-Meşed ve İstanbul-Şiraz hatlarında 5 frekans ve daha sonra belirlenecek diğer hatlarda 11 frekans olacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca, Tahran Payam Havaalanı’nın Türk taşıyıcıların kargo seferleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ise İranlı taşıyıcıların yolcu seferleri gerçekleştirmeleri için tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi.

Tayin edilmiş havayolu işletmelerinin iki ülke arasında nokta kısıtlaması olmaksızın sınırsız tarifeli kargo seferi yapabilme hakkı da, mevcut anlaşmada olduğu gibi aynı şekilde muhafaza edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika