spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türkiye ile Ukrayna An-188 Uçağını Üretecek

Seçtiklerimiz

Ukrayna Devlet Savunma Sanayi Şirketi Ukroboronprom’un çatısı altında faaliyet gösteren Antonov uçak üretimi firması, An-188 nakliye uçağının tasarımı, yapımı ve test uçuşları için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) ile ortak işletme kurmayı planlıyor.
 
Ukroboronprom’dan yapılan açıklamada, 50 ton yük taşıma kapasitesine sahip An-188 turbojet askeri nakliye uçağının her türlü askeri teçhizat, askeri ve inşaat ekipmanı, helikopter, 300 kadar asker ile birlikte ayrıca insani yardım ve konteynerlere kadar geniş yelpazede yük taşıyabileceği belirtildi.
 
Antonov, An-188 kargo uçağını hali hazırda üretmekte olduğu An-178 platformu üzerinden geliştirmeyi hedefliyor.
 
TÜRK HEYET ANTONOV DEVLET ŞİRKETİNİ ZİYARET EDECEK
 
İngiltere’de düzenlenen Farnborough-2018 uluslararası hava ve uzay fuarı sırasında Ukrayna ve Türkiye heyetlerinin An-188 projesi kapsamındaki işbirliğe karşılıklı ilgiyi teyit ettikleri belirtilen açıklamada, "En yakın zamanda Türk heyeti, An-188 geliştirme, yapım ve test amacıyla ortak işletmenin kurulması için gereken yasal belgelerin hazırlanması sürecini tamamlamak üzere Antonov devlet şirketini ziyaret edecek" ifadelerine yer verildi.
 
Ukrayna mevzuatına uygun olarak bu belgeler Bakanlar Kabinesi’ne sunulacak. Açıklamada, Türk tarafının da ilgili süreci uygulayacağı kaydedildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika